Přestavujem kuchyň a budem víc než týden bez sporáku, jediné co mám
k dispozici je remoska a mikrovlnka (plus toustovač, konvice apod). Máte
nějaký nápad co vařit, aby se to dalo dát syrové do remosky a celá
tepelná příprava probíhala tam? Jediné co mě napadá jsou francouzské
brambory. Šunkofleky už ne, těstoviny nemám kde uvařit. Zapečené něco
s přílohou brambor, rýže… taky ne, nemám kde uvařit tu přílohu.
A s chlebem co by přílohou neuspěju.
Děkuju moc za nápady:-)
Doplňuji:
Díky:-) Ještě jsem ráno vymyslela žemlovku… Taky mě vrtalo hlavou jestli
by to šlo, vařit v mikrovlnce brambory nebo rýži. Vidím že to jde, tak
moc děkuju!!! Už je přeci jen ten jídelníček o mnoho bohatší:-)
Quentos: teda Ty jsi vtipnej :-/ Takový detailisty mám fakt ráda, k tématu neodpoví jen buzerují, a za „vtipnost??“ sbírají body 😛 By mě fakt zajímalo jakou medaili bys měl, kdybys tu psal jen pořádné odpovědi!!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jirkajirka před 3996 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ale v té remosce by samozřejmě mělo jít i uvařit, případně vař v mikrovlnce, to je rychlejší. Brambor, těstoviny. Ty brambory jsou zvlášť vděčné, stačí tam tři lžíce vody a přikrýt, aby moc nešla pára ven, brambor se vlastně uvaří „ve vlastní šťávě“ a ta přidaná voda tam je jen, aby neoschnuly na povrchu. Těstoviny už jsem v MVT vařil taky a určitě půjde i třeba rýže. A v remosce jen upeč nebo udus maso. A jinak jde určitě v remosce třeba rýžový nákyp nebo zapečené rybí filé s vejci. Buchty, lasagne, „sloní žrádlo“ (kotlet s brambory na plátky dušený ve šlehačce) :)
0 Nominace Nahlásit |
Jen se připojuji k odpovědi >cochee< a vkládám předpisy pro
MW:
http://www.toprecepty.cz/kategorie/30-mikrovlnna-trouba/
Vaření brambor jsem ještě malinko dotáhla – mám pro tento účel
větší sklenici od Nutely s plastovým víčkem. Tam se dají jen brambory
nakrájené na menší kousky, omyté a mírně osolené. Vlní se na
nejvyšší výkon 5 minut ( změna proti původnímu předpisu ) a ještě
chvíli nechají dojít.
0 Nominace Nahlásit |
Úplně nejjednodušší recept mě napadá: vlož do remosky plátky masa, na to vrstvu brambor, podlej vodou a od uzavření remosky cca 25 minut zapékej. Pak na to vylej sterilovanou větší sklenici leča a dál zapékej do změknutí masa a brambor, odhaduji dalších 25 minut. Chutná to výborně:-)
0 Nominace Nahlásit |
Dančo84, na quentose máš nejmenší právo se zlobit. Jediný totiž
odpověděl na tvou otázku správně. Pokud se špatně zeptáš, nemáš se
proč divit, že získáš špatné odpovědi. Jinak vzato, až tady dosáhneš
nějakých výsledků, tak potom kritizuj jiné uživatele. Quentos získal své
ohodnocení zcela poctivě a za velmi přínosnou práci pro většinu
uživatelů.
Víš, ono je neostudnější, když člověk sám udělá chybu a ještě se
potom chová neurvale, když jej na to někdo upozorní. Dávej si na to pozor,
protože místo rady se můžeš za nevhodné chování dočkat také smazání
otázky, případně napomenutí od admina za porušení kodexu.
Pokud jde o přílohy, tak se dají použít hotové knedlíky, které
ohřeješ v mikrovlnce, nebo instantní těstoviny, které pouze zaliješ
horkou vodou a dochutíš.
Zelenina a maso se dají na neskonale mnoho způsobů připravit v remosce.
Také můžeš v remosce upéct dole brambory, na nich zelí a nahoře plátky
masa, nebo můžeš udělat jakékoliv vrstvené jídlo podle vlastní
fantazie.
V mikrovlnce se dá v pohodě uvařit polévka a také přílohy.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud dáš topný dil remosky do stojánku. a na ní Remoskovou mísu jde jí použít jako normální el. hrnec.Tj jde na tom uvařit úplně vše. Brambory těstoviny knedlíky, krupicovou kaši i pudink.Máím vyzkoušeno vozil jsem jí před léty na montáže. Přístroj k nezaplacení. A když ve skladě na stavbě vonělo vyškvařené sádlo nebo buchty to byla věc.
0 Nominace Nahlásit |
Kdyby napadlo tu jednu chytrou hlavu, že se tě přiměřená kritika za
tvou neurvalost může dotknout a smazala to, tak to máš ještě
v diskuzi:
ocko
Dančo84, na quentose máš nejmenší právo se zlobit. Jediný totiž
odpověděl na tvou otázku správně. Pokud se špatně zeptáš, nemáš se
proč divit, že získáš špatné odpovědi. Jinak vzato, až tady dosáhneš
nějakých výsledků, tak potom kritizuj jiné uživatele. Quentos získal své
ohodnocení zcela poctivě a za velmi přínosnou práci pro většinu
uživatelů.
Víš, ono je neostudnější, když člověk sám udělá chybu a ještě se
potom chová neurvale, když jej na to někdo upozorní. Dávej si na to pozor,
protože místo rady se můžeš za nevhodné chování dočkat také smazání
otázky, případně napomenutí od admina za porušení kodexu.
Pokud jde o přílohy, tak se dají použít hotové knedlíky, které
ohřeješ v mikrovlnce, nebo instantní těstoviny, které pouze zaliješ
horkou vodou a dochutíš.
Zelenina a maso se dají na neskonale mnoho způsobů připravit v remosce.
Také můžeš v remosce upéct dole brambory, na nich zelí a nahoře plátky
masa, nebo můžeš udělat jakékoliv vrstvené jídlo podle vlastní
fantazie.
V mikrovlnce se dá v pohodě uvařit polévka a také přílohy.
Oh děkuji, málem bych Tvou odpověď nahoře přehlédla…
Nezlob se na mě Ocko, ale odpověď Quentose (a abych byla spravedlivá, ani
podobné rejpavé od ostatních uživatelů) mi opravdu nepřijde nijak
užitečná aby musela dostat palec. Tak jsem holt otázku položila pravopisně
nesprávně, za to se omlouvám, nicméně jak vidno ostatní jí pochopili.
Jestli mi otázku smažou je mi jedno, díky ostatním už mám inspirací
dost – a jsem za ně vděčná!!! Jediného koho smazáním poškodí budou
případní další uživatelé se stejným problémem, kteří tu pak ve
vyhledávači nenajdou ty odpovědi k věci. Nejsem tu abych sbírala body,
odpovídám jen pokud mám skutečně čím dotyčnému poradit a jestli za to
dostanu padesát palců nebo žádný… Co s palcema, chleba ani parfém od
Diora si za ně nekoupím!!!
A jako, tento jev vídám i v jiných diskuzích. Někdo napíše článek a
dopustí se v něm těžkého zločinu hodného trestu smrti – hrubky.
A vždycky, úplně pokaždé bez výjimky se najde rejpal, který místo
obsahu článku hodnotí jen ten pravopis. Co tím sleduje netuším, podle mě
je to čisté hnidopišství a nezlob se UBOHOST. Protože normální člověk
pokud nemá co říct k danému tématu tak mlčí a nemá potřebu se
zviditelňovat za každou cenu reakcemi o hodnotě výkalu. To dělá jen
chudák který na sebe nedokáže upozornit jinak než ztrapňováním druhých.
Ale že tím především ukáže na svou omezenost a znemožní tak sebe mu
nedochází. Protože jak jsem psala – nikdo nemůže vědět úplně
všechno, ale jen hlupák na to upozorňuje. Ostatní raději pomlčí než aby
plácli první hloupost co je napadne.
Co se týče medaile, pokud jí má Quentos zaslouženě tak mu radost z ní
přeji jako každému jinému, i když v ní nevidím žádný význam. Ale
setrvávat měsíc co měsíc na horních příčkách žebříčku
úspěšnosti je přinejmenším podezřelé. Buď dotyčný nedělá nic než
že ve dne v noci vysedává zde, střílí od boku a čeká že se někdo
chytí a dá palec, nebo tu funguje nějaká skupinka kamarádů, udělujících
si palce navzájem (to nemám ze své hlavy, už jsem to tu četla a fakt mi to
do sebe zapadá). V tom mě utvrzuje i fakt že se zdejší „bodová
elita“ nijak nemění a ostatní za sebou nechává s dost velkým
náskokem…
Ale je to jen můj názor. A klidně mě za něj ukamenujte:-)))
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |