Avatar uživatele
ToshiV

Jaké maso správně použít na Moravský vrabec vs Vepřové ve vlastní šťávě?

V jednom díle Ano, šéfe (restaurace Arter) Zdeněk Pohlreich si objednal vepřové ve vlastní šťávě, a moravského vrabce, a vytýkal že na to vepřovém je použito stejny maso jako na moravského vrabce, a že je to jako celkem velká chyba. Přitom jsem se díval na internet na recepty a viděl jsem, že moravský vrabec se dělá z plecka, a vepřové ve vlastní šťáve taky z plecka, tak nějak néchapu co byl v tom případě za problém. Víte někdo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3609 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Moravský vrabec by se měl dělat z bůčku, nikoliv z plecka.
Vepřové ve vlastní šťávě by podle mne mělo být z krkovice nebo z kýty.

Na internetové recepty nemůžete spoléhat.
Píší je lidé, kteří si už provedli různé úpravy.
(Já např. dělám vepřové řízky z plece, protože jsou
šťavnatější než z kýty a chutnější než z krkovičky.)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Brabčáky dělám zásadně z bůčku,tam je pak ta šťávička nejinteligentnější.
Jinak se obávám ,že ti tuhle otázku někdo smaže,jelikož nemáš na konci otazník,to je tady katastrofální omyl.
Doplňuji:
Doplním:když čekám hosty a někteří nemusejí jen bůček a chtějí více libového,tak dávám vepřovou plec
a bůček bez kosti,k tomu
cibuli, česnek,kmín,sůl,
hovězí vývar nebo vodu na podlití,
to je pak šmakuláda.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Awe

Miluju rozhovory o jídle…Ivzez mě krásně rozhajcovala, mám hlad :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Moravský vrabec je z plecka příliš suchý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Moravský vrabec se má dělat z jednoho dílu vepřového boku a jednoho dílu vepřové plece, kdežto u vepřového vrabce je podíl masa plec a vepř. kýta. Nic není suché když se připravovanému pokrmu věnuje péče, která tam má být.Věřte mi vařím 40let.
Doplňuji:
Jaguare, Ty barbare- pod vepřové maso hovězí vývar? I ta voda je vcelku zbytečná, cibule a ostatní pustí tu správnou šťávičku.

Upravil/a: tatanka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek