Mají také svou historii? Dáte jim předmost před hamburgery, pizzou
atd?
A které obdobné speciality by se ještě daly cizincům doporučit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, gagaga, marci1, anonym, gecco, zzzlatokopka před 3583 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Něco z historie chlebíčků.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/214563235300025/
"Jednoho dne v roce 1916 dorazil do pražského lahůdkářství Jana Paukerta malíř Jan Skramlík a stěžoval si na jednohubky, které se v té době běžně podávaly k malému pohoštění. Prý jsou příliš titěrné a chtělo by to něco většího, tak na dvě tři kousnutí. Paukert mu tedy takovou „vícehubku“ připravil a s potěšením zjistil, že chutná i ostatním zákazníkům lahůdek.
Angličané ovšem tvrdí, že obložený chlebíček vynalezl roku 1733 lord Sandwich. Jako vášnivý karbaník prý nechtěl zbytečně vstávat od stolu, a tak když měl hlad, připravil mu sluha obložený chléb.
Možná to byli již staří Římané, kteří si na chlebíčkách pochutnávali. Ale myslím si, že u nás jsou vedle vepřo-zelo-knedlo národním pokrmem ve studené kuchyní.
Je pravda, že v 90. letech, když zanikly mléčné jídelny, chlebíčky vymizely, vystřídaly je hot-dogy, hamburgery, pizzy. Ale Češi se vrátili ke stoleté tradici, k obloženému chlebíčku, výrobci rozšířili sortiment. Dnes je možné se bavit o tom, kde mají chlebíčky nejlepší.
Osobně upřednostňuji chlebíčky před uvedenými pochutinami. Co dalšího bych doporučila? Nic mě nenapadá.
Snad nebude někdo časem z Unie tvrdit. že je to jídlo nezdravé, nehygienické…
0 Nominace Nahlásit |
Hamburgery a podobné nemusím,chlebíčky jsou česká klasika.
Nedávno jsem na doporučení kamarádky vyzkoušela pizza housky (pečivo
domácí).Měly úspěch a jsou možné různé varianty
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=107029
Cizinci zatím nepohrdli pravou staročeskou svíčkovou,nebo kachnou pečenou na černém pivu s červeným zelím.
0 Nominace Nahlásit |
Něco jsem o nich našel.Dávám jim přednost určitě před
hamburgery,jelikož hamburgery nejím a pizzu baštím občas,ta je dobrá a
jsou tam věci,co mi jdou do krku.
http://www.nezoufalky.cz/cz/co-nas-bavi/oblozeny-chlebicek-zachovej-nam-cechum.html
Cizincům bych doporučil živáňskou pečeni.
0 Nominace Nahlásit |
Prý je vynalezl nějaký lahůdkář v Praze, jsou určitě českou specialitou, raději mám pizzu:-)
Doporučit knedlovepřozelo, ale oni ti cizinci na to nejsou asi stavění, pak se nemůžou hnout:-DDD
0 Nominace Nahlásit |
Jsou…
Už jsem potkal ´pár´ cizinců, kteří naprosto nechápali, co to je…
😉
Jo – hambáče jím jen v případě nejvyšší nouze (tedy – pokud si
je neugriluju sám), pizzu zase nejlépe v Itálii – takže obložené
chlebíčky před tímhle mají přednost.
Na druhou stranu – ani ony nemají nejvyšší preference – vrámci
studené kuchyně mám nejradši ´obloženou mísu´ (idálně maso
s masem – od špeku přes slaninu a klobásky po třeba rostbíf).
😉
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |