Potřebujeme:
uvařená rýže (zbylá od oběda), mléko, máslo, cukr, skořice nebo granko
nebo ovoce
Jak na to:
Do kastrolku dáme rýži a přidáme mléko aby byla rýže asi z poloviny
zalitá (dle potřeby se může dál přidávat.) Přisypeme cukr dle chuti a
trošku másla na zjemnění. Vaříme nebo spíše táhneme na mírném zdroji
tepla. Rýže se rozvařuje a mléko tak houstne. Nutno míchat! Až je
konzistence kašovitá, dáme na talíř a zdobíme a dochucujeme dle
fantazie.
0 Nominace Nahlásit |
potřebujeme: rýži, nejlépe kulatou, ale může být jakákoliv, mléko, sůl, voda, na dochucení cukr, skořice, kakao apod. kousek másla. Rýži propláchneme kvůli případným nečistotám, nasypeme do studené vody, osolíme a dáme vařit. Voda by měla být tak na dva prsty nad rýží. Když se voda vstřebá, přiléváme mléko (mléka tolik, aby rýže neseděla na dně a dobře se míchala. Mícháme!!! Mícháme jen tolik, aby se rýže neusadila a nepřipálila. Žádný cukr!!! Uvaříme do požadované konzistence a podáváme. S cukrem, kakaem, máslem atd atd.
0
před 5392 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |