Ahoj, nedávno jsme řešili, že nejlepší jsou bramboráky s křupavými
okraji a že ty, co právě jíme je nemají moc křupavé atd…a tak mi táta
nabídl, ať je příště dělám já, jenže já je jaksi ještě nedělala,
takže je neumím. Takže neznáte nějaký recept na bramboráky? Nějaký
trochu jednodušší, nebo s nějakými fígly, aby ty bramboráky byly
s křupavými okraji a aby byly prostě dobrý? Prosím o jakoukoliv
radu…:)
Doplňuji:
moc děkuju
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: samicek333
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, chudst, suaeda, Adula.57 před 4767 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
vše dělám v robotu- já nastrouhám brambory přidám hladkou mouku, sůl, vejce, česnek, majoránku a trošku strouhanky a trošku mléka vše dobře zamíchám a smažím a tou strouhankou je ten bramborák pěkně křupavej
nyní jsem se naučila přimíchat chilli a ty mají říz …mňamky
0 Nominace Nahlásit |
Nastrouhat 1 kg brambor + 100g eidamu 30% + 1 vejce + 2–3 lžíce hladké mouky + 1 špekáček, nebo jiná uzenina (není nutné) + 5–6 stroužků česneku + majoránka + pepř + sůl. Promíchat a smažit na rozpáleném tuku (sádle) vždy 3 menší tenké placičky na pánev, aby se snadno obracely. Usmažit do zlatova a odsát tuk třeba papírovým ubrouskem. Delikatesa je, když se na placku osmaženou po jedné straně položí kousek Nivy (nebo posype nastrouhanou), na to trošku br.těsta a otočí. Já na to mám elektrické struhadlo, takže příprava trvá jen pár minut.
0 Nominace Nahlásit |
Jestli chceš mít bramboráky pěkně křupavé, nastrouhej jednu polovinu brambor najemno a druhou nahrubo.
4Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, hanny 2, dedeg, anonym
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Děláte mi chutě. Já bramborákům říkám, že to jsou české hamburgery. Bohužel se již nedají tak snadno koupit jako dříve. Mě stačí jedna nanejvýše dvě propečené placky. Doma pečeme hlavně bramborák v troubě – může se jíst déle.
3Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, johana 56, hanny 2
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zrovna včera jsem je dělal:
Postrouhat nahrubo, nemačkat z nich vodu, osolit, přidat majoránku, malinko
kmínu, česneku spíš víc, podle chuti uzené, houby, škvarky atd., (Nemusí
být), nějaký vajíčko, zahustit bram. knedlíkem v prášku a šup s tím
na pořádně rozpálenou pánev s trochou oleje či sádla.
Křupou a je to bomba 😁
Zdroj: Praxe
3Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, hanny 2, beer
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Recept už tu zazněl, tak jenom z mé praxe přidám, že brambůrky strouhám všechny pěkně nahrubo a jsou křupavoučký nejkřupavější 🙂 Jo a ještě nedávejte moc silnou vrstvu 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, hanny 2, pucipuci
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Také připojuji zajímavé recepty na bramboráky:
Bramborové placky plněné drůběžím masem:
http://www.jaktak.cz/jak-na-bramborove-placky-plnene-drubezim-masem-recept.html
Jak usmažit křupavé bramboráky:
http://www.jaktak.cz/jak-usmazit-krupave-bramboraky.html
Bramborák v pekáči:
http://www.jaktak.cz/jak-udelat-bramborak-v-pekaci.html
2Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, hanny 2
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdo rád bramborák vysoký tzn.jako lívanečky, někdo ten křupavý jak je uveden. Základní recept je vždy stejný- brambory nahrubo či najemno jak je komu libo jest, majoránka, český česnek, sůl a černý pepř. Spařeno převařeným mlékem (bramborák i při delší přípravě nečerná), já dávám polohrubou mouku a samozřejmě vejce. Je to na chuti, ale sýr do bramboráku? Už to není bramborák i když jsem slyšel, žew na Lašsku připravují bramborák nasladko s ostružinami /bez česneku/ díky za přečtení.
Zdroj: .
2Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, hanny 2
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |