Dělal jsem ho dnes poprvé a celkem se povedl.Máte na něj nějaké „fígle“ aby se dobře propekl?A v čem ho smažíte na pánvi nebo ve friťáku?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 4805 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
to slyším prvně- díky, dobrá inspirace já ho tedy ale budu smažit na pánvi v pěkně rozpálené vyšší vrstvě oleje a pak dám okapat na papírovou utěrku
snad nám to bude chutnat
třeba se v tom bramboráku hermelín nerozteče – neměl by
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, johana 56, Terryle
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
smažil bych ho na pánvi s nepřilnavým dnem, aby ten rozteklý sýr šel s tím bramborákem a nezůstal připeklý na pánvi
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, hanulka11, elektrikář
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když dělám v putyce minutku tzv Slezák,což je kuřecí či vepřový plátek v bramboráku,mám postup – naklepaná plátek masa /v daném případě rozříznutý hermelín na půlku,protože celý je moc vysoký a neprosmaží se/ do levé ruky,nanesu na něj lžící těsto,vložím těstem dolů na pánev do horkého oleje, přičemž se zpravidla spálím a nanesu bramborákové těsto na druhou stranu. Smažím do zlatova při několikerém obracení. Maso dám dodělat do friťáku a pak ještě pro sychr do mikrovlnky. U hermouše to není potřebné, ale – sýr se „udělá“ dříve než maso a o něco dříve než bramborákové těsto.Proto je lepší dávat jen slabou vrstvu bramboráku a obracet častěji a hlídat. Stejně by se dal takhle udělat syreček /tvarůžek/. Sám to zkusím.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smažím na pánvi a dělám tak,že hermoš nakrájím na plátky,rozpálím
pánev a ztlumím plamen,na pánev rozetřu bramborákové těsto,na to
položím plátek šunky,na šunku rozložím pár plátků hermelínu a
přikryju šunkou a nahoru zase rozetřu těsto.Přidám na plameni,ale ne moc a
až je horní těsto polohotové tak opatrně otočím a dosmažím,popřípadě
otočím několikrát.Je to sice pracné,ale abych pravdu řekla,tak bramborák
už dělám jen plněný,doplněný na talíři čerstvou zeleninou.
A když tak bych zkusila toto.
http://www.toprecepty.cz/recept/18956-bramborak-z-trouby/
nebo toto
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=4319
… a samozřejmě tenkou vrstvou rozetřít,dát sýr,druhou,taky tenkou vrstvu
těsta a dát upéct…a sníst…:-)
Oodobně jde udělat i klasický smažák,pekáč se vymastí máslem,dá se
tak centimetr strouhanky,posype 2cm silnou vrstvou strouhaného sýra,další
vrstvou strouhanky,to celé pokropit rozpuštěným máslem a dá se to
upéct.Dozlatova.
A tvargle v bramboráku mám též vyzkoušené,se šunkou,ta funguje tak,aby
sýr z těsta neprotekl.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |