Avatar uživatele
anonym

Dáváte do bramboráků kmín?

Měl jsem tu nechtěnou návštěvu a padla diskuse,jak se dělají bramboráky,či jak se u nás říká"vošouchy"
Dáváte někdo kmín do bramboráků?
Mě to teda nesedí a nikdy jsem se stím nesetkal.
Díky za koment.
Název vošouch se používá v západních Čechách, v Machkově Etymologickém slovníku jazyka českého není.
http://vareni­.dama.cz/recep­t.php?d=2101

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, gagaga před 3417 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ReHu

Ne 🙂
Ale třeba nakrájený salámek nebo uzené, nebo škvarečky, mňam 🙂

Upravil/a: ReHu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tady píšou, že se tam kmín dává
http://recepty­.vareni.cz/bram­boraky-s-houbami-vosouchy/

tady zas v tom asi klasickým ano
http://dolcevi­ta.blog.cz/0710/ten-nejkrupavejsi-bramborak

tady ne
http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/5346-bramboraky.html

tak nevim, asi jak kdo, jak kde

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
carrera

Dělám bramboráky tak, jak jsem se naučila od maminky a kmín jsem nikdy nedávala.

Mám ráda když se přidá více česneku 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Ano, ale majoránku ne nesnáším ji jen,
jak cítím její vůni spíš pro mě smrad, tak
mi tečou slzy, jsem na ni alergická a někdo
ji dává kamkoliv.
Česnek miluju taky do těch bramboráků.
Jinak ho jím i syrový 😁

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Z kuchařky:Bram­borák – sádlo,sůl , pepř,1 dl mléko 1 lžička celý kmín 2 ks vejce 150 g hladká mouka 1 špetka majoránka 3 stroužky česnek 3 kg brambory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

majoránka, česnek, kmín, pepř- jde o poměr!!! Jestli neznáš správnej poměr koření, můžeš se třeba pos*rat, ale bramborák to stejně nebude ;q

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

Podle množství těsta kmín zabalím do hadříku a kladívkem potluču. Takto nadrcený čerstvý kmín pak přidávám da bramborového těsta s ostatními ingrediencemi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elk

Nedáváme a ani jsem to neslyšel. Ovšem pro nechtěnou návštěvu bych se přemohl…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luxx

nedávám, nepasuje mi tam

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

ano dávám,ale trochu a jedině drcený. Celý mi při jídle vadí a mletý taky nedávám,protože pak ty bramboráky jsou nahořklé. Kmín se připaluje a hořkne (stejně jako mletá paprika)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
redy

briketko, majoránku taky nemůžu ani sejtit ☹

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

A to si vem, že někteří do bramboráků nedávají ani ty brambory. 😉

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Ano, moje mamka je pekla na pekáči
z rebarbory, ale nic moc chuť..:-((

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

A vidíš to, já třeba tu rebarboru ještě neměla možnost ani ochutnat. Jak to vlastně chutná? Dá se to přirovnat k něčemu běžnějšímu? U nás v krámě seženeš maximálně nahnilá jablka nebo citrony, co už to taky mají tzv. za pár 🙂

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Rebarbora neboli reveň do bramboráků je určitě hnus,je jen tak na koláč.Zas neblbněte.
Když tak je ojebat cuketou,to beru.

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Rebarbora je taková zvláštně kyselá, znám ji v úpravě jako kompot nebo jako ingredience bublaniny. Říká se, že se s ní musí opatrně, že se může konzumovat jen v jistém období, protože jindy obsahuje kyselinu šťavelovou (já si teda myslím, že ji obsahuje vždycky, to dělá tu kyselou chuť), která narušuje hospodaření organismu s vápníkem. Rád chroustnu i syrovou, ale jen párkrát, pak už je to kyselé až moc 🙂 Někdo z ní prý dělá i marmeládu netradiční chuti (opět: málo sladká, hodně kyselá)

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
johana 56

Rebarbora by se měla sklízet jen do června,její květenství nadměrně zvyšuje obsah kyseliny šťavelové a dřevnatí.
Výborně chutná v honzovkách,při zpracování na marmeládu přidávám jahody,maliny,bílý rybíz a jiné druhy sladšího ovoce.

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Tak oni tam dávaj broskve? 🙂

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

Někdo dává cuketu, někdo tejden starý, ve vodě rozblemcaný chleba… a pořád tomu říkají bramborák. Bramborák z cukety, Chlebový bramborák,..
Inu, jiný kraj, jiný mrav 🙂

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

fuj tajbl, to bych nedala ani praseti

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Jé já se spletla je to cuketa a z té
rebarbory pekla mamka buchtu a
ta byla moc dobrá.

Rebarbora roste na zahradě, jako
takový hustý keřík s tlustými košťály
a ty se zpracovávají, listy otrhávají.
Jako taková je kyselá, ale po přidání
cukru, skořice a ovoce je výborná 😁

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Pepo já se spletla,37

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Jugare

víš co polib si zádel !

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lejdy.můn

Děkuji za osvětu, briketko – tohle je pro mě opravdu novinka, ta rebarbora mě zkrátka celoživotně úspěšně míjí 🙂

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

tu rebarboru nee, tam je pak potřeba to přetlouct, tu kyselost cukrem a to už vůbec ne

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Sambo

Vždyť píšu, že do ní se přidává cukr, ale mě
ani ta kyselost nevadí už jsem si na ni zvykla :)

před 3416 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Samba, briketka: ženské, vy jste přesně jak moje máti: zaboha jí nemůžu vysvětlit, že kyselou chuť NEPŘEBIJE ani tunou cukru; výsledkem je pak odporně sladká, ale furt odporně kyselá poživatina 😁

před 3412 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek