Používám trochu hladké moudky, ta víc „lepí“!, takže lépe se spojí s bramborami a škrobem. Někdy přidávám místo moukyi drcené ovesné vločky.
Čím méně mouky, tím více jsou bramboráky křupavější.
–
Dívala jsem se do receptů, názory se různí. V některých se píše, že
na druhu mouky nezáleží.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Tak to jsi u nás píchl do vosího hnízd a.Mamka polohrubou, já hladkou, bratr hrubou. A vedeme letité spory.
0 Nominace Nahlásit |
Já dávám hladkou, bramborák je jemnější. Ale jinak každý podle své
chuti. 🙂
Podobná otázka: https://www.odpovedi.cz/otazky/jaka-mouka-se-dava-do-bramborovych-placek
0 Nominace Nahlásit |
Ano, hladká líp spojuje, ale dávám maximálně jen jednu polévkovou lžíci na 2 litry těsta, pokud z toho nechci mít teplákovinu. Mám radši křupavější, ale podle gusta…
0 Nominace Nahlásit |
U nás v rodině hladká a rozhodně nepřehánět, záleží na škrobovitosti použitých brambor, čím větší obsah škrobu mají, tím méně je třeba doplnit mouky, která vlastně jen doplňuje obsah škrobu. U málo škrobovitých kobzolí ani mouka nepomůže, bramboráky se i tak při smažení trhají. Polohrubá je hruběji zrnitá a tím pádem zapojení se škrobu do výsledné hmoty je asi menší, než u hladké.
0 Nominace Nahlásit |
Ještě s tím experimentuju… Asi trochu hladké, trochu polohrubé. Hladká dělá bramboráky takové těstovitější (tak bacha ať ji tam není moc) , polohrubá spíše křupavější (ale když tam nebude ta hladká, je riziko že se budou trhat)
Ale nemusíš to zas tak řešit, zkus, žádnou to vyloženě nezkazíš.
Hlavně
dost česneku majoránky a škvarků;-)
Upravil/a: Dochy
0
před 2621 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Polohrubá a hladká mají podobné vlastnosti. Polohrubá mouka měla v době, kdy neexistovaly nepřilnavé povrchy tu kladnou vlastnost, že se bramboráky nepřilepovaly k podkladu. Pro vylepšení bramboráku je vhodné část brambor nastrouhat na velkých dírách. Proti hnědnutí těsta se přidává lžíce octa nebo špetka kyseliny citrónové. Já přidávám trochu kyseliny askorbové.
0
před 2621 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee
Co myslíte tím škrobem, máte na mysli že škrob je nezdravý a nebo že
škrob nějak pomáhá něčemu?
Přesně to jsem měl na mysli, škrob je v bramborácích pojivo. Ostatně se prodává i potravinářský škrob pod názvem solamyl, jen je tuším kukuřičný, ne bramborový a používá se jako alternativa jíšek a zadělávek („záklechtek“) do polévek a omáček. Jinak škrob je v podstatě složitý cukr, nic extremně zdravého ale ani nezdravého, prostě poměrně běžná látka ve výživě.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |