Avatar uživatele
Damiana

Máte vyzkoušený recept na opravdu křupavé zelňáky?

Ochutnala a vyzkoušela jsem jich už dost, ale takové, jaké jsem kdysi měla v Českém Krumlově se mi znovu nalézt nepodařilo. Všechno jsou to jen takové, víceméně měkčí placky se zelím.

Hledám recept na pevné, tvrdší, ale tenké, křehké a křupavé zelňáky. Znáte nějaký? Díky:-)
Doplňuji:
Tak ti hanulko pěkně děkuji.:-) Zelňáky byly fakt na jedničku. Skvělý recept, všude jsem předtím nacházela samé pagáčové až buchtové a to nebylo ono. Mám jasnou volbu, co budeme křoupat o Silvestru. Rychlá příprava,
jednoduchý recept; doporučuji vyzkoušet i ostatním (kdo máte rádi něco pikantního) – ale pozor, je po nich dost žízeň…:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, elektrikář, hanny 2, Illines před 4399 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Odpoveď byla označena jako užitečná

párkrát jsem dělala z 1/2kg mouky a 1/4kg zelí , trošku soli a chilli můžeš přidat i škvarky -já je nedala a pěkně zadělat těsto a udělat slabé placky a péct na plechu na peč. papíru v troubě – jsou křupavé
Doplňuji:
přidejte do těsta asi 2 plné lžíce sádla- nějak mi to vypadlo- šlo by to špatně zpracovat

Upravil/a: hanulka11

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Damiana Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hanulka11

Tak to jsem Damiáno moc ráda, že chutnaly.Je to obyčejná dobrota a o to skvělejší, takové máme nejradši.

před 4399 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

🙂

před 4399 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Díky hanulko, ty zkusím. Není tam ani droždí, to by mohlo být křupavé – a myslím, že právě ty škvarky je taky dělají až moc měkkými.
A drží to těsto dobře pohromadě? Má se to zelí spíš hodně vymačkat nebo to víc váže ta voda v něm? Dík.:-)

před 4400 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Holky, já mám zkušenost, že i cmunda (bramboráky) křupou i bez vejce, když se přidá do testa trochu strouhanky.

před 4400 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Já do bramboráku přidávám strouhaný sýr ( 100g na 1 kg brambor ) a taky krásně křupají.

před 4399 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Díky dámy:-) Já zase do bramboráků přidávám strouhaný syrový květák 1:1 s bramborami, ale říkáme jim pak květoráky. Také výborné – jo a trošku muškátového květu:-)

před 4399 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek