Avatar uživatele
VFerre

Smetana na šlehání

Dobrý den!:)
Dělám Pařížský dort. Korpus je hotový, polévka taky, ale šlehačka..Vyšlehal jsem jí jen jak to mohlo(elektrický šlehač). Hodně špatně se mi zahustila, ale není to tak hrozný. Dal jsem to do mrazáku. Zahustí se mi to tam, aby mi pak ten krém nevytekál z dortu? Mohli by jste mi prosím dat radu, jiné typy jak zachránit dort? Moc vás prosím!:)
Děkuju za věnovaný čas.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 4161 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Pařížská šlehačka je hlavně s kakaem.V nouzi lze použít i čokoládu,kdy se zahřeje smetana,naláme se do ní čokoláda,nechá dokonale rozpustit,vychla­dit,a šoupne se do lednice.Našlehá se až druhý den.
Trocha informací a postupů i tady
http://www.pro­zeny.cz/recep­ty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/31382-sladke-peceni-s-parizskou-slehackou
a taky se dá koupit pařížská šlehačka čí smetana už hotová,stojí asi 20–25 kč,že už ji jen vyšleháš,nezapomeň ale napřed vychladit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Šlehačkový dort i v létě udělat můžeš, před pár dny jsem měla úžasné bezzé v Telči. Jen, šlehačku (pařǐžskou – svařenou s kakaem nebo čokoládou) musíš předem hodně vychladit a pak ušlehat. Aby jó držela pevnost, doporučuji ti připravit si želatinový ztužovač a podle návodu na obalu prošlehat s hotovou šlehačkou. Výborný má třeba Dr.Oetker, smíchá se s trochou vody, přidá se ta šlehačka a hotovo. Výborně zachrání hodně řidších krémů. Koupíš snad v každém větším obchodě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

tak jako první se podívej, jestli má ta šlehačka min. 33% obsah tuku a více, jsou i 40%, to tě asi zbaví tvého problému s ušleháním ,)
Doplňuji:
jo a hlavně jsem ti neřek, že v tomhle vedru nemáš dělat šlehačkové dorty. Protože ta šlehačka tu konzistenci neudrží, roztopí se jak máslo. Proto se v létě nedělají šlehačkové zákusky a máslové krémy. Ale jinak ten mrazák ti „zahustí“ celý dort, pak jej můžeš olizovat ,)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Asi jsI ze šlehačky udělal máslo, tak, jak to je teď už to prostě zůstane, šlehačku dělej pomalu, nekvaltuj, udělej novou šlehačku, dělej to šlehačem pomaleji a až uvidíš, že houstne, zkus tu nádobu nahnout, když se to hýbe, není ještě hotová, když ne, bezva, Neříká se polévka, ale poleva, dortová poleva :DDD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Do pařížského dortu se používá pařížské šlehačka a aby se dobře vyšlehala, tak musí být dobře vychlazená. Šlehačka mražením nic na kvalitě nezíská, spíše naopak. Vyndej dort z mrazáku a nechej ho v chladničce. Pokud to nedopadne podle Tvých představ, tak ráno zaběhni koupit ještě jednu šlehačku a pořádně ji vychlaď. I v elektrickém šlehači se dá dobře ušlehat. Abys to pojistil, tak kup ztužovač do šlehačky. Potom vydrží mnohem déle pevná. Budeš prostě podávat paříský dort zdobený kopcem šlehačky.
Doplňuji:
Pařížskou šlehačku jsem zvyklá si vařit sama (hořká nebo čokoláda na vaření se rozvaří ve šlehačce, důkladně se vychladí a potom vyšlehá). Originál pařížská šlehačka má 27% tuku (alespoň ta, co mám v lednici).

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
opportunity

Hlavně si kup ztužovač šlehačky, aby hned „neklapla“. Je to takový malá sáček jako vanilkový cukr.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Ona není smetana na šlehání jak byla dříve.Někteří výrobci jí nastavujíí rostliným tukem.Musí se hlídat složení na kelímku. Ačkoli bez laboratorní zkoušky porušení nepoznáte

před 4150 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek