Avatar uživatele
VFerre

Smetana ke šlehání?

Jakou použít smetanu ke šlehání? Kolik %, popřípadě firma? Za rozumnou cenu. Chci jí použít na ganache z bílé čokolády.
Dneska jsem chtěl udělat roládu a koupil jsem pařížskou šlehačku. Ona se mi nevyšlehala!O­.o Musel jsem kupovat ztuhovač. Tak prosím poraďte mi jakou koupit.:)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4107 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Nejlépe 41% De luxe. Klasika je 30%. Ale nezapomeň, že musí být důkladně vychlazená, jinak ji nevyšleháš nikdy. Totéž platí i o té pařížské.
Dobrý fígl na skutečně pevnou šlehačku je nejen klasický ztužovač, ale i instantní želatina od Dr. Oetkera. Ušleháš šlehačku, želatinu zaliješ trochou vlažné vody a dobře promícháš, postupně přidáš oni šlehačku. (Návod je na obalu.) Pak rozetřeš na moučník a dáš do chladu. Ztuhne dokonale. Mám vyzkoušeno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Šlehačka ke šlehání by měla mít alespoň 33%, čím více %, tím se lépe ušlehá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek