Avatar uživatele
zzzzz

jak chutná pohanka?

Jak má správně chutnat? Koupila jsem ji poprvé, značka Arax je to z Kauflandu. Chtěla jsem udělat rizoto, ale je to odporně hořké, a smrdí to, fuj, vůbec se to nedá jíst. Na obalu je psáno, že se má vařit 10 minut. Taky je tam psáno země původu Čína, to jsem si všimla až teď. Proč je tak nechutná, je to tou čínou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? redy, anonym, marci1, kavac před 3996 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Pohanku jsem milovala,když nám ji babi vařila.Buď s kysanou smetanou a zalitou mlékem nebo jen tak nakydanou na talíř s oškvařenou slaninou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pohanka je velice chutná a navíc prospívá trávení. Nedovedu si představit proč hořká chuť.
Pohanku přeberu, spařím a po té opražím na suché pánvi. Potom ji přesypu do hrnce a zaliju vodou. Vaří se opravdu jenom krátce. Výborná je na sladko i na slano.
zzzzz, byla ta pohanka, cos koupila, loupaná?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
deranged

Tak nevím… Mně zase pohanka až tak nechutná a dovedu si představit život i bez ní. Ale hořká nebývá, ani nesmrdí. Kupuji ji přímo od mlynáře, i recepty jsem použil jeho. Možná je to zdravé, no ale dokažte to, že jo!
http://www.po­hankovymlyn.com/re­cepty.php

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kavac

Pohanku si vaří moje známá. Udajně je dobrá na žíly. Připravuje ji podle 3 způsobu uvedeném v odkazu.
http://www.va­rilamysicka.cz/zdra­ve-recepty/pohanka-zakladni-priprava

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dagmon

Nikdy jsem čínskou pohanku ani neviděla, ani nekoupila. pohanku vařím už přes dvacet let. Dováží se většinou z Polska. Musí být loupaná a nejlepší na chuť i na přípravu je ta tmavá. Světlá je jako kaše a taková rozblemcaná. Phanku propláchneme na cedníku a na pánev dáme trochu slunečnic. oleje. Do něho můžeme vhodit drcený česnek a nechat rozvonět. Okapanou pohanku na oleji chvíli restujeme a pak přilejeme vodu a osolíme. Vody tak aby byla na prst potopená. Přiklopíme pokličkou a ztlumíme oheň natolik, aby jen tak pobublávala. Sem a tam promícháme. Pohanka asi po patnácti minutách popraská, otevře se, ale zůstává sypká, asi jako správně uvařená rýže.. Žádná kaše z ní není a voní po oříšcích. Nikdy jsem neměla hořkou pohanku. Je skutečně zdraví vysoce prospěšná a to nejenom na krevní oběh. Někdy do ní dávám majoránku, pepř, nebo i jiné koření. Ale i přírodní, bez ničeho přidaného, je velice chutná. Dá se jíst jako příloha, nebo i studená. Nakrájím rajské a jinou zeleninu a přeleji zálivkou. Třeba jogurtovou a tak dál… Dá se z ní připravit spousta rozmanitých, a zdravých jídel. Dobrou chuť. A ještě, neřiďte se návodem napsaným na pytlíku. Fakt nebude dobrá. Tohle mne kdysi dávno naučila jedna Polka a když jsem zkoušela vařit jinak, třeba i podle internetových receptů, pokaždé si na ní pochutnávaly slepice a já se vrátila k osvědčenému receptu.
Doplňuji:
Ještě dodám, že pohanka musí vstřebat všechnu vodu, proto raději pro začátek dejte vody méně a přidejte během vaření. Potom, až to vychytáte, budete ji vařit „levou rukou“ a už na pohanku nedáte dopustit.

Upravil/a: Dagmon

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gobls

Možná záleží na způsobu přípravy, možná na původu, možná i na nezvyklosti na její chuť. Já jsem ji měl jen párkrát a taky se mi zdála trošku hořká a s neobvyklou chutí a vůní, ale rozhodně nebyla nejedlá. Každopádně ale jsem jednou měl rýži původem z Číny a ta skutečně nechutně zatuchle smrděla, takže už nikdy víc. Polsku bych po těch stále opakovaných „závadách“ také nevěřil.

před 2823 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek