Myslim, že zčásti naše chutě ovlivňuje potřeba těla dostat do sebe určitě látky. Viděl jsem dokument, kdy ztroskotanec na nějakém plavidle uprostřed moře začal po nějaké době konzumovat (dostal na to chuť) z ulovených ryb kůži, vnitřnosti, mozek, oči atd. Maso už ne. Někdy batolata seškrabávají na zdi malbu a papají to. Slyšel jsem, že je to kvuli doplnění vápníku.
Upravil/a: df
5Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, RyuzakiKate, paul1, zjentek, aliendrone
před 1073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsou to vlastní zkušenosti spojené s emotivním zážitkem. Manželka mi řekla, že ve školce musela vypít teplé mléko a zvracela. Od té doby mléko nepije. A třeba já mám rád všechny omáčky, i rajskou, ale nemám rád rajskou polévku. No a mám strašně rád vánočního kapra s bramborovým salátem. A když tu byl švagr, tak žena udělala lososa a batáty, všichni si to pochvalovali a já jsem řekl, (za několik dní), že to už příště nebudu.
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, paul1, zjentek, aliendrone
před 1073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak říká df, myslím, že si zkrátka „tělo řekne“, co potřebuje. S tou omítkou mě pobavil, to jsem dělávala taky, ale nejedla jsem to, měla jsem však strašnou chuť jíst křídu. Prý to znamená nedostatek železa – což se potvrdilo u doktorky. Aspoň vždycky díky tomu poznám, že ho mám málo. A nikdy jsem nepila kávu, nechutnala mi, jen mi voněla, teď je mi skoro 30 a najednou mi to zachutnalo a vyhledávám ji. Podle mě to bude zkrátka věkem, pak nějakými vnějšími faktory (okolní vzduch a jeho znečištění, s kým se stýkáme a co jedí oni atd.) a taky podle toho, jak normálně jíš, jestli hodně sladíš, solíš… Pak si můžeš vycvičit chuťové pohárky tím, že budeš postupně snižovat tato dochucovadla a začneš být na chutě citlivější a vyhledávat kvalitnější věci… Mně se zatím teda stává ta varianta, že jsem dříve spoustu věcí nejedla/nepila a teď je jím/piju… Třeba typicky olivy, křen, hořčici, kávu, pivo… :)
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, zjentek, quentos, aliendrone
před 1073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi to jde s věkem. Já jsem teď už víc na kašičky a ovesné vločky, dříve to býval dobře upečený bůček, vypečené topinky s množstvím česneku apod.
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, zjentek, aliendrone
před 1073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak třeba TĚHOTENSTVÍ. Nemohu sice potvrdit z VLASTNÍ zkušenosti, ale třeba tobě se zadaří. Jestli jo, dej vědět jak ti jde kojení. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
0
před 882 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslim si, ze chutove bunky jsou ovlivnovany uz od tehotenstvi a detskeho
veku.
Dulezite je taky, kde vyrustame. Treba si nedovedu predstavit asijske dite
ladujici se hamburgerem a colou a naopak.
Nebo treba indicke deti jsou od malicka zvykle na jina koreni nez evropske.
Asiat by si asi na nasem knedlo-zelo-vepro moc nepochutnal, nam by zase
nechutnaly jejich brouci nebo nektere ryby.
Chute si muzeme i vypestovat sami, ale kdyz na neco nemame vylozene chut, tak
by nas nikdo nemel nutit, to jist.
Upravil/a: cappuccino
0
před 800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přesněji řečeno můžou za to bakterie ve střevech. To oni posílají do mozku na co mají chuť.
Člověk si pak už jen myslí že je to jeho zásluha 🧐
0
před 465 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |