Avatar uživatele
Hykam

Co se žloutky?

Při pečení velkého množtví ořechových suchárků mi zbývá větší množství žloutků. Nemáte někdo tip co s nimi?
Děkuji
Doplňuji:
Když píšu větší množství tak mslím větší cca 40ks

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Hykam

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? samicek333, iceT, johana 56, briketka10, gagaga před 3980 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

tak třeba tady
http://rodina­.cz/nazor16144978­.htm
nebo je přidej k míchaným vejcím nebo do jiného jídla,kde se dají požít celá vejce

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Krakis

Udělej si vaječný koňak-zvláště ženy a dívky ho jistě ocení.Moje babička ho dělala právě ze žloutků,Salka,rumu a mlíka.Poměry indegriencí si už bohužel nepamatuji,ale na netu určitě recepty budou.Mám dojem,že i tady už něco podobného proběhlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Utři je s cukrem a sněz.
Nebo přidej ještě puding a rum – a vypij vaječný koňak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Udělejte si z nich omeletu, k tomu třeba bramborovou kaši a máte oběd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Upéct rakvičky,1 žloutek +4 dkg moučkobého cukru utřít do pěny,pomalu sušit v troubě.Dávám do malých košíčků cca 1 kávovou lžičku,výborné hednohubky,šle­hačkou plním dle potřeby.Použít do polevy na různé druhy ořechového cukroví,mazánek,va­ječné tlačenky,atp.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Budeš-li smažit kapra, tak jich můžeš dát část jako náhradu celých vajíček do trrojobalu.
Také můžeš žloutky využít do vaječného koňaku nebo do pečení (vánočka
štola a podobně). Výborné jsou „žloutkové řezy“. Zde se ořechová placka potře žloutkovou polevou a po zaschnutí pokrájí na malé obdélníčky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Jdou požít do majonézy, jinak bych udělal klasický základ na vanilkovou zmrzlinu.

Doplňuji:
Případně řloudkový krém.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek