Avatar uživatele
Jirka R

Jak se dělá žlutá domácí majonéza do bramborového salátu? Dělala ji moje babička, nebyla asi moc zdravá, ale byla super.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, iceT, rosinka před 4810 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Tak já dělám majonézu tak, že vezmu dva žloutky dám je do vyšší nádoby, vezmu mixér a začnu mixovat, postupně přilévám olej, dejte pozor, ať má olej i vejce pokojovou teplotu, ať se to nesrazí. Když je hotovo, tak můžete dosolit, dokořenit podle chuti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Já občas dělám tuhle http://www.cu­ketka.cz/?p=3230
a myslím si,že barvu majonézy ovlivní barva použitých žloutků.Pokud jsou žloutky bledé,bude bledá i majonéza a naopak.Chceš-li si takto připravit tatarku,stačí do vyšlehaného žloutku s olejem přidat najemno nakrájený okurek a cibuli.Dochutíš si podle sebe.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pokazdejinak

dělám jí z celého vejce + olej (nejlépe asi slunečnicový) a jak píše kropitko postupně přilévat :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

žlutá byla protože byla z domácích vajec /respektive žloutků/ jinak tedy šlehám žloutky a přikapávám olej a pěkně až se vytvoří požadovaná pěna /majolka /- pak si dochutíš dle svého

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek