prosím – asi se vám to bude zdát divné, že to nevím, ale JAK se
zahušťuje chlebem? :) u nás doma se guláš zahušťoval vždycky moukou a
když jsem hledala zdravější variantu, tak je v receptech vždycky napsáno
„zahustíme chlebem“ – ale jak se to dělá? to se nakrájí na
kostičky, nebo ho stačí nějak natrhat? jak může být starý a co třeba
kůrka – s nebo bez? a má se to pak nějak povařit…?
Doplňuji:
děkuju všem za info :) samozřejmě, že každý vaří jiný a určitě ten
nejlepší guláš ;) já to zítra zkusím s tím chlebem
a info pro arygnoca – mně nejvíc chutná s bramborovým knedlíkem :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: pokazdejinak
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanjimka, kapka, iceT, Kerberus, tom004 před 4805 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
já usušený chleba nastrouhám jako strouhanku a tím guláš zahustím. Mám to vždycky v zásobě a přijde mi to lepší než kousky chleba které se nemusí úplně rozvařit,
0 Nominace Nahlásit |
guláš (správně v originálu gulyas) se NEZAHUŠŤUJE! Má se vařit tak
dlouho, pokud maso nepustí šťávu a tato nezhoustne. Mouka ani chleba DO
guláše nepatří.
a nejí se s knedlíkem.
0 Nominace Nahlásit |
Je to jak píše Drap a hanjimka.Chléb zbav kůrky,nerozvařila by
se,nakrájej na kostičky,podle potřeby přidej do guláše.Chléb by neměl
být čerstvý.Nemusí se provařovat tak dlouho jako mouka.Neprovařená mouka
je v guláši cítit,v chlebu je už tepelně zpracovaná.Nejlepší chléb je
když je tzv. „okoralý“.Dobrou chuť.
Doplňuji:
Arygnoc má pravdu s nezahušťováním moukou jen částečně.Tam,kde se
nepoužije mouka se zvyšuje množství cibule,která udělá stejnou
službu.Jinak se většinou po opražení a udušení masa do měkka toto
vyjme,šťáva zapráší moukou a vysmahne na potřebnou hustotu,a maso se
vrátí zpět.Ale je pravda,že guláš se ještě nikdy nikomu nepodařilo
uvařit stejně.Každý na to má svůj,ten nejlepší,recept a výsledek
je super.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Stejně jako s moukou, natrhají se nebo nakrájí kousky chleba bez k§rky. Nemusí být zrovna čerstvý , ale ne tvrdý, rozmíchá se, je dobre nechat přejít varem, stejně jako mouku.
0 Nominace Nahlásit |
Uvaříš guláš, nedáš do něho mouku a při podávání nabídneš hostům buď chleba jen tak nebo opečený chleba jako krutónky.
3Kdo udělil odpovědi palec? kapka, pokazdejinak, anonym
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
když už tak zkusit kousky masa ;) Suprový :)
2Kdo udělil odpovědi palec? kapka, pokazdejinak
před 4805 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |