Avatar uživatele
janek66

Recept na guláš z vepřové (hovězí) konzervy nemáte někdo? Prý je dobrý a rychlý.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, vagra, elektrikář, hanulka11, dědapetr před 5073 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Základ cibule na tuku spěnit a přidat mletou papríku, přidat vudu množství obsah jedné konzervy, pak konzervy z masem ,dochutit a zahustit chlebem.Pvařit a přidat česnek. Tak zvaný vandrácký guláš.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Jednu nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpálené slanině, přidáme Hovězí maso ve vlastní šťávě,lžičku sladké nebo pálivé papriky, zalijeme litrem vody a vmícháme sáček Gulášové polévky.
Dochutíme solí, pepřem a vaříme asi 10 minut.
Tento recept na Čundrácký guláš, jsem před léty zařadil do svého receptáře odněkud z netu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

No ale dříve byla konzerva kvalitní, maso drželo pohromadě-dnes je z toho spíš kaše. Jinak bych to dělala jako dědapetr.Můžete přidat cokoliv papriku, houby dle svého nápadu a chuti

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Annetta

Jasně, guláš z vepřové nebo hovězí konzervy je super rychlá a chutná varianta klasiky. Stačí konzerva, cibule, paprika a pár dalších ingrediencí a máte hotovo za pár minut. Já ho dělám takhle:

Ingredience:

1 konzerva vepřového (hovězího) masa ve vlastní šťávě
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla nebo oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
500 ml vody nebo vývaru
sůl, pepř dle chuti
majoránka
chilli paprička (např. Trinidad Scorpion Moruga) pro ty, co mají rádi pikantní chuť
Postup:

Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na sádle dozlatova.
Přidejte česnek, papriku a kmín, promíchejte a zalijte trochou vody, aby se paprika nespálila.
Vložte obsah konzervy i se šťávou, osolte, opepřete a nechte chvíli povařit.
Pokud chcete guláš zahustit, přidejte hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě.
Povařte 10–15 minut, přidejte majoránku a případně chilli papričku pro extra pikantnost.
Podávejte s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Doporučuju přidat ještě nakrájenou Jalapeño papričku pro lehce pikantní a osvěžující chuť. A máte hotový rychlý guláš, který chutná jako poctivá domácí verze!

Avatar uživatele
elektrikář

To bývalo, veořové se sádlem a šťávou se dalo mazat na chleba, Dnes jsou to jen mleté odpady a nastavené kuřecí pastou není to už k jídlu.

před 5040 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek