Základ cibule na tuku spěnit a přidat mletou papríku, přidat vudu množství obsah jedné konzervy, pak konzervy z masem ,dochutit a zahustit chlebem.Pvařit a přidat česnek. Tak zvaný vandrácký guláš.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, janek66
před 5073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpálené slanině,
přidáme Hovězí maso ve vlastní šťávě,lžičku sladké nebo pálivé
papriky, zalijeme litrem vody a vmícháme sáček Gulášové polévky.
Dochutíme solí, pepřem a vaříme asi 10 minut.
Tento recept na Čundrácký guláš, jsem před léty zařadil do svého
receptáře odněkud z netu.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 5073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No ale dříve byla konzerva kvalitní, maso drželo pohromadě-dnes je z toho spíš kaše. Jinak bych to dělala jako dědapetr.Můžete přidat cokoliv papriku, houby dle svého nápadu a chuti
0
před 5073 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jasně, guláš z vepřové nebo hovězí konzervy je super rychlá a chutná varianta klasiky. Stačí konzerva, cibule, paprika a pár dalších ingrediencí a máte hotovo za pár minut. Já ho dělám takhle:
Ingredience:
1 konzerva vepřového (hovězího) masa ve vlastní šťávě
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla nebo oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
500 ml vody nebo vývaru
sůl, pepř dle chuti
majoránka
chilli paprička (např. Trinidad Scorpion Moruga) pro ty, co mají rádi pikantní
chuť
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na sádle dozlatova.
Přidejte česnek, papriku a kmín, promíchejte a zalijte trochou vody, aby se
paprika nespálila.
Vložte obsah konzervy i se šťávou, osolte, opepřete a nechte chvíli
povařit.
Pokud chcete guláš zahustit, přidejte hladkou mouku rozmíchanou ve studené
vodě.
Povařte 10–15 minut, přidejte majoránku a případně chilli papričku pro
extra pikantnost.
Podávejte s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Doporučuju přidat ještě nakrájenou Jalapeño papričku pro lehce pikantní
a osvěžující chuť. A máte hotový rychlý guláš, který chutná jako
poctivá domácí verze!
To bývalo, veořové se sádlem a šťávou se dalo mazat na chleba, Dnes jsou to jen mleté odpady a nastavené kuřecí pastou není to už k jídlu.
Drap | 1719 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 578 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |