Scháním recept na pravý ruský boršč. Babička ho dělala a chutnal přímo výtečně. Já jsem ho dělala podle receptu, co jsem našla na internetu a nebylo to takové, jak ho dělávala babička. Poradíte?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5617 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Boršč od babičky Tamary
Porcí: 7
Doba přípravy: 45 min
Použité suroviny:
kořenová zelenina | červená řepa | cibule | vařené uzené maso |
vepřové plecko | hovězí zadní | kysaná smetana | celý pepř | mletá
paprika | masox | bobkový list | nové koření | koriandr | sůl | event |
hladká mouka
Postup:
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a
zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a
nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli,
přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na
kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu,
ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox. Vaříme, dokud není
všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé
červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li
polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě.
Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1–2 lžíce smetany.
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
http://recepty.chytrazena.cz/polevky/borsc-od-babicky-tamary-120445.html
Zdroj: http://recepty.chytrazena.cz/hledat-recept/
0 Nominace Nahlásit |
ten mám ozkoušený je výborný
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/pravy-rusky-borsc/
0 Nominace Nahlásit |
Recept od: Budulínek Ingredience:
kořenová zelenina 200 g
cibule 1 ks
sterilovaná červená řepa 100 g
sůl
hovězí maso 400 g
tuk 30 g
kysané zelí 150 g
rajče 6 – 8 ks
zakysaná smetana 125 ml
brambory
Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit – rozvařit.
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát.
K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.
0 Nominace Nahlásit |
30 dkg hovězího masa, 30 dkg vepřového masa, 30 dkg uzeného masa, 2 klobásy, 20 dkg hlávkového zelí, 1 velká mrkev, 1 kořen petržele, 10 dkg kořene celeru, 20 dkg červené řepy, 1 velká cibule, 2 rajčata, 1 lžíce octa, sůl, pepř, celé nové koření, 3 bobkové listy, 1,5 l vývaru z masa, lžíce sádla, 2 větší brambory, 2 kostičky masoxu, smetana
Postup:
Nejprve si uvaříme maso doměkka v tlakovém hrnci. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři. Do hrnce si dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru (z vařeného masa) a vaříme. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo, ocet. Asi po 10 minutách přidáme nakrájené zelí na nudličky, zbytek vývaru, masox, brambory na kostičky a uvaříme doměkka. Nakonec přídáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme.
Na talíři si každý nalije do polévky smetanu.
0
před 5613 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
400 g hovězích kostí
200 g předního hovězího masa
200 g vepřové plece
2 l vody
100 g šunky
100 g párků
200 g červené řepy
30 g rajčatového protlaku
5 lžic másla
200 g hlávkového zelí
100 g mrkve
100 g cibule
cukr, ocet, sůl, několik zrnek pepře
bobkový list, kysaná smetana
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený základ z cibule a rajčatového protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso nakrájené na nudličky, klolečka osmažených párků a nudličky šunky. Nakonec přidáme kysanou smetanu, kterou je možno podávat zvlášt'. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.
0
před 5607 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
co nejvíce druhů mas – po 200gr. a kostí dát vyřit, přidat 300g kořenové zeleniny, 300gr řepy a kysaného zelí, a zahustit nakonec zakysanou smetanou, okyselit dle chuti
0
před 5587 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |