Dobrý den,jsou nějaké rozdíly mezi ukrajinským a ruským borščem?V jakých ingrediencích je případný rozdíl?Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, vagra, rynek878 před 5133 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ukrajinský boršč se vaří z vepřového masa a ruský z hovězího
Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ruské a ukrajinské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku (baršč) a Bulharsku. Základem boršče je vývar z kostí a masa (obvykle předního hovězího pro ruskou nebo vepřového pro ukrajinskou variantu boršče) a směs osmažené zeleniny (červená řepa, někdy brambory, mrkev, zelí, cibule). Zelenina se krájí na nudličky, osmaží se na tuku a lehce se zahustí zásmažkou, následně se rozředí vývarem, doplní se vařené maso a polévka se dochutí octem a cukrem do příjemně navinulé chuti. Bohatší boršč se doplňuje nakrájenou uzeninou a podává se se zakysanou smetanou
Zdroj: podle seminární práce
0 Nominace Nahlásit |
Rekla bych,ze ukrajinsky si zaklada na syte cervene barve a repa se pred tepelnou upravou postrika octem.Je zaklad hovezi maso.Ale je to opravdu pochoutka.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |