Avatar uživatele
Andělé

Prosím poradte,jak na boršč ze sterilovaného zelí a červ.řepy,děkuji moc 🙂

Začala jsem vařit boršč,ale zelí a červenou řepu,nemám čerstvou,jen sterilovanou. Mám zelí přidat k masu,uvařit a když je polévka skoro hotová,teprve přidat steril.červ.řepu?
Prošla jsem na netu spoustu receptů,ale převážně jsou z čerstvého zelí a řepy,tak nevím,jak postupovat.Vaříte někdo boršč ze steril.zelí a řepy? Ráda bych se poučila od někoho z vlastní zkušenosti.Předem moc děkuji 🙂
Doplňuji:
Mě napadl postup:
Ted vařím hovězí,cca po půl hodce přidám vepřové se sterilovaném zelí,pak kuřecí a až bude zcela polévka hotová,teprve přidám ster.červen.řepu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, kapka, iceT, Kerberus, johana 56, dědapetr, anonym před 4816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Tady je receptík se sterilovaným zelím i řepou http://recepty­.vareni.cz/bor­sc/
ale myslím,že jak Vás ten postup napadl,tak by to klidně mohlo jít i takto.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Vařím boršč ze syrové řepy i syrového zelí. Zdá se mně, že ze steril. řepy není tak chutný.

Našla jsem vám postup – je až na konci stránky.

http://www.ipri­ma.cz/prostre­no/recepty/bor­sc-0

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

A co tenhle falešný?Je jak dělaný,na to ,co jsi vypsala za ingredience?

Zdroj: http://www.ze­ny.cz/denicky/de­nicek/6491

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pami

Vařím boršč z čerstvého i steril. zelí.Steril zelí se vaří déle.Já nejdřív uvařím maso (dělám z kuřecího) po 5ti min. dám zelí s cibulí pak brambory.čerstvou řepu a mrkev nakrájím na nudličky a osmažím je zvlášť na oleji.Nakonec je hodím do boršče a přidám lžíci octa a nechám odstát, aby zčervenal,okořením.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Dejte si pozor na to aby jste nedala do polévky nic kyselého před vařením brambor! Brambory by zůstaly tvrdé. Jinak je samozřejmě uvařit solo vedle. Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Andělé

Také jsem četla,že je dobré do polévky přidat celé vejce,protože prý výborně nasaje aroma,vařit ho po celou dobu a vyndat,až je polévka hotová a rozetřít do ní. Nezkoušel jste to někdo? Děkuju 🙂

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kerberus

Andělé, zkuste si projít starší odpovědi. Receptů na boršč bylo již několik. Třeba vám některá rada pomůže.

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

iceT a Kerberus,moc vám děkuju 🙂
Příště ho radši budu dělat z čestvého zelí a řepy,také mě napadlo,že nebude tak dobrý.
Koukla jsem sice na starší odpovědi,ale přiznám se,že v rychlosti a o steril.zelenině jsem nic nenašla.Ale měla jsem počkat a vše si prohlédnout,máte pravdu. Moc děkuju 🙂:-)

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Neděkujte,já jsem dělala boršč jen jednou jedinkrát,podle nějakého receptu a už je to dávno.Nikdy bych nevěřila,že mi bude až tak chutnat.:-)

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

iceT,já jsem moc ráda,že jste mi poradily.Včera na mě dcera(bude jí tento měsíc 13 let) kroutila očima,že budu dnes dělat boršč ze steril.zeleniny. Nemá ráda,když zkouším nová jídla,většinou jí nechutnají a chce,abych vařila ty osvědčené 😁)Také jsem boršč vařila jen párkrát a s tou steril.zeleninou nemám vůbec zkušenosti.Bývalá tchýně dělala výborný,ale nechtěla mi recept dát.Ale je to mnamka,sice drahá,ale také nám strašně chutná. No,uvidíme dneska,to asi tak dobré nebude…:-)Ale opravdu děkuju:-)

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

…jste mě teď nabudili na boršč.....třeba minulý týden jsem prvně zkoušela drožďové knedlíčky-lahoda…

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

iceT-já jsem si tak říkala,že vám všem nejspíš dělám pěkný chutě…:-))
Droždové knedlíky…ty jsou nejlepší,také je milujeme…:-))mnam,už mám hlad…:-))

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

V kantýně nám dělají polský,ale ten je!…i dvakrát si dojdu,recept neřeknou a neřeknou.

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kerberus

Dělám boršč často, tuto polévku „husťačku“ miluji. Mám recept od rodiny z Polska. Liší se např. tím, že se do něj přidávají fazole.

Kdysi jsem na tuto polévku chodila v Ostravě do restaurace Moskvanka. To jsem recept ještě neznala.

Andělé, ať všem chutná.

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

Kerberus,někde jsem na netu četla,že se přidávají fazole.Zrovna ráno jsem o nich přemýšlela…jaké prosím používáte a kdy je dáváte do polévky?Moc děkuju:-)

Jinak moc děkuju,už to voní,ale nevím,nevím…příště jedině z čerstvé zeleniny..Moc děkuju 🙂

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

Jami155,také Vám v kantýně recept neřeknou?:-D).Nojo,mě bývalá tchýně taky nechtěla a nechtěla za boha dát:-D).Ale jestli se mi někdy povede sehnat ten nejlepší recept,vyvěsím ho sem…:-)

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Už se těším!Díky!

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

Nemáte vůbec zač:-):-)
Popídím se,pak ho vyvěsím a vyhlásím o nejlepší recept na boršč…třeba každý přidá různé vychytávky a dáme dohromady pořádnou baštu…:-)

před 4816 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek