Začala jsem vařit boršč,ale zelí a červenou řepu,nemám čerstvou,jen
sterilovanou. Mám zelí přidat k masu,uvařit a když je polévka skoro
hotová,teprve přidat steril.červ.řepu?
Prošla jsem na netu spoustu receptů,ale převážně jsou z čerstvého zelí
a řepy,tak nevím,jak postupovat.Vaříte někdo boršč ze steril.zelí a
řepy? Ráda bych se poučila od někoho z vlastní zkušenosti.Předem moc
děkuji 🙂
Doplňuji:
Mě napadl postup:
Ted vařím hovězí,cca po půl hodce přidám vepřové se sterilovaném
zelí,pak kuřecí a až bude zcela polévka hotová,teprve přidám
ster.červen.řepu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, kapka, iceT, Kerberus, johana 56, dědapetr, anonym před 4816 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tady je receptík se sterilovaným zelím i řepou http://recepty.vareni.cz/borsc/
ale myslím,že jak Vás ten postup napadl,tak by to klidně mohlo jít
i takto.
0 Nominace Nahlásit |
Vařím boršč ze syrové řepy i syrového zelí. Zdá se mně, že ze steril. řepy není tak chutný.
Našla jsem vám postup – je až na konci stránky.
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/borsc-0
0 Nominace Nahlásit |
A co tenhle falešný?Je jak dělaný,na to ,co jsi vypsala za ingredience?
Zdroj: http://www.zeny.cz/denicky/denicek/6491
0 Nominace Nahlásit |
Vařím boršč z čerstvého i steril. zelí.Steril zelí se vaří déle.Já nejdřív uvařím maso (dělám z kuřecího) po 5ti min. dám zelí s cibulí pak brambory.čerstvou řepu a mrkev nakrájím na nudličky a osmažím je zvlášť na oleji.Nakonec je hodím do boršče a přidám lžíci octa a nechám odstát, aby zčervenal,okořením.
0 Nominace Nahlásit |
Dejte si pozor na to aby jste nedala do polévky nic kyselého před vařením brambor! Brambory by zůstaly tvrdé. Jinak je samozřejmě uvařit solo vedle. Dobrou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Také jsem četla,že je dobré do polévky přidat celé vejce,protože prý výborně nasaje aroma,vařit ho po celou dobu a vyndat,až je polévka hotová a rozetřít do ní. Nezkoušel jste to někdo? Děkuju 🙂
Andělé, zkuste si projít starší odpovědi. Receptů na boršč bylo již několik. Třeba vám některá rada pomůže.
iceT a Kerberus,moc vám děkuju 🙂
Příště ho radši budu dělat z čestvého zelí a řepy,také mě
napadlo,že nebude tak dobrý.
Koukla jsem sice na starší odpovědi,ale přiznám se,že v rychlosti a
o steril.zelenině jsem nic nenašla.Ale měla jsem počkat a vše si
prohlédnout,máte pravdu. Moc děkuju 🙂:-)
Neděkujte,já jsem dělala boršč jen jednou jedinkrát,podle nějakého receptu a už je to dávno.Nikdy bych nevěřila,že mi bude až tak chutnat.:-)
iceT,já jsem moc ráda,že jste mi poradily.Včera na mě dcera(bude jí tento měsíc 13 let) kroutila očima,že budu dnes dělat boršč ze steril.zeleniny. Nemá ráda,když zkouším nová jídla,většinou jí nechutnají a chce,abych vařila ty osvědčené 😁)Také jsem boršč vařila jen párkrát a s tou steril.zeleninou nemám vůbec zkušenosti.Bývalá tchýně dělala výborný,ale nechtěla mi recept dát.Ale je to mnamka,sice drahá,ale také nám strašně chutná. No,uvidíme dneska,to asi tak dobré nebude…:-)Ale opravdu děkuju:-)
…jste mě teď nabudili na boršč.....třeba minulý týden jsem prvně zkoušela drožďové knedlíčky-lahoda…
iceT-já jsem si tak říkala,že vám všem nejspíš dělám pěkný
chutě…:-))
Droždové knedlíky…ty jsou nejlepší,také je milujeme…:-))mnam,už mám
hlad…:-))
V kantýně nám dělají polský,ale ten je!…i dvakrát si dojdu,recept neřeknou a neřeknou.
Dělám boršč často, tuto polévku „husťačku“ miluji. Mám recept od rodiny z Polska. Liší se např. tím, že se do něj přidávají fazole.
Kdysi jsem na tuto polévku chodila v Ostravě do restaurace Moskvanka. To jsem recept ještě neznala.
Andělé, ať všem chutná.
Kerberus,někde jsem na netu četla,že se přidávají fazole.Zrovna ráno jsem o nich přemýšlela…jaké prosím používáte a kdy je dáváte do polévky?Moc děkuju:-)
Jinak moc děkuju,už to voní,ale nevím,nevím…příště jedině z čerstvé zeleniny..Moc děkuju 🙂
Jami155,také Vám v kantýně recept neřeknou?:-D).Nojo,mě bývalá tchýně taky nechtěla a nechtěla za boha dát:-D).Ale jestli se mi někdy povede sehnat ten nejlepší recept,vyvěsím ho sem…:-)
Už se těším!Díky!
Nemáte vůbec zač:-):-)
Popídím se,pak ho vyvěsím a vyhlásím o nejlepší recept na
boršč…třeba každý přidá různé vychytávky a dáme dohromady
pořádnou baštu…:-)
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |