Avatar uživatele
Jahoda

Co si dáváte do čaje?

Já tam šupnu buď měsíček jablka, kapku medu, kolečko citronu nebo skořici celou. Do čaje se také dává i měsíček mandarinky, ale to jsem ještě nezkoušela.

Co dáváte Vy?
Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, Miroslavst, BEAES, dagry, hanjimka, aramah, anonym, Terryle před 5063 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Já ovocný kvůli zubům moc nemůžu – jak jsou kyselý, hrozně mi to rozhází sklovinu a pak mě bolí pár dní celá pusa. Takže ovocný jen hodně dosladit a pak ještě zneutralizovat mlékem – to pak je na chuť, je to spíš jako nějakej koktejl. Ale špatný to není.
Čaje piju hlavně zelený, bílý, bylinkový a rooibosy. Zkouším do nich kdeco – klasicky mléko, smetana (asi jsem v minulým životě byla Angličanka :o), tekutej karamel, med. A hodně se vyblbnu s kořením – skořice, hřebíček, kardamon, směs masala. Takovej zeleno-broskvovej nebo zeleno-jablečnej s kusem skořice a pár hřebíčkama nemá chybu :o)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

já jen citron nebo skořici,mám ráda ovocný čaj do kterého kdybych něco přidala tak přebiju chut ovoce

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanjimka

Při nachlazení citron a med.Při promrznutí griotku.A pokud mám blbou náladu tak všechno.
Jinak piju jen ovocné čaje bez ničeho,nebo jen s kolečkem citronu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dagry

Tak pokud mám dobrý, lahodný čaj, tak si ho ničím „nekazím“. Ale klasický černý čaj s citronem a medíkem, to je taky dobrota. Zvláště , když přijdu vymrzlá z venku. A mandarinka ??? Hmhm… zajímavá volba, to musím vyzkoušet. To jsem ještě neslyšela a může to být dobré a voňavé. Díky za tip.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Já tam dávám pokaždé vroucí vodu.
A jinak podle toho co mě zrovna napadne. Med, citron, nějaký ovoce, alkohol ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BEAES

Do bylinkových si nedáván nic, do ovocných cukr nebo med a do černého citon a cukr, druhá varianta je cukr a mléko. Citron někdy nahrazuji pomerančem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V chřipkovém období rum,jinak ovocnou šťávu,pokud možno doma vyrobenou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Občas si koupím babiččin či dědečkův čaj v maličkých skleničkách …jistě znáte babiččin je s ovocem /různé druhy/ dědečkův s alkoholem. Naliji do hrnečku a pak už jen zaliji horkou vodou.

Poslední dobou jsem ujetá na černý čaj jen tak bez ničeho.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

citrón (do černého), do bylin lžičku medu, do ostatních nic

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Bylinkové, zelené a ovocné už nedochucuji, do černého dávám cukr a buď mléko nebo citron.šťávinku 🙂.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

Já si dělám šípkový a dávám si do něho citron a slivovici.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
janek66

Já si dělám čaj „svařák“ a do něj si dávám citron,med a když venku promrznu i červené víno.Vařím si ho do půllitrového hrnku a podle promrznutí měním poměr čaj-víno až 1:1.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Sobě a lidem které mám rád samé dobré věci. Bohužel nevařím čaj pro politiky které nemám rád.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fofbal

Fajnšmekři pijí Earl Grey s příslušnou úctou a trochou, ale jen trochou cukru.
V Tibetu pijí jejich čaj se skoro žluklým máslem.
Jinak to na co je každý zvyklý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Saurus

Já dávám někdy med, někdy citron, a dětem někdy místo normálního cukru cukr hroznový. Do čaje se dá přidat i rum nebo mléko – ale to já nemám ráda 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drahuška999

Ahoj, já si nedávám do čaje vůbec nic a to hlavně z toho důvodu, že si myslím, že by se čaj měl nechat úplně přesně tak, jak byl uvařený, protože se mu pak ničí jeho chuť a to přeci nikdo nechce :) A nejraději si pak pořizuji čaje z této stránky zde – https://www.mi­lota.com

před 1302 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Majinka00

Dobrý den, já do čaje dávám sirupy Cukrstop. Hlavně je dávám do čaje dětěm, protože neobsahují bílý cukr.

před 1991 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření