Přepuštěné máslo je máslo rozehřáté do tekutého stavu a opětné
ztuhnutí. V rozpuštěném stavu se z povrchu hladiny odstraní ten sajrat (
syrovátka) co je na povrchu!!!!
Přepuštěné másle je trvanlivé a nemusí být v chladničce!!! Hlavní
důvod proč se to dříve dělalo. Jestli to má vliv na chuť nějakého
jídla nevím, ale vzhledem k tomu že se určitá složka ( syrovátka)
odstraňuje tak může být. Přepuštěné máslo se nepřepaluje při
smažení.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Ber to jako názor člověka, jehož kuchařské maximum je, že si dokáže ohřát párky, ale podle mě je to máslo, které se roztaví a pak se nechá ztuhnout.
0 Nominace Nahlásit |
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99epu%C5%A1t%C4%9Bn%C3%A9_m%C3%A1slo
0 Nominace Nahlásit |
To je ghí! ;)
https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Gh%C3%AD&redirect=no
0 Nominace Nahlásit |
Jinak také máslo ghí
https://www.odpovedi.cz/otazky/pouzivate-doma-maslo-ghi-delate-si-ho-sami-nebo-kupujete
https://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-maselny-tuk
0 Nominace Nahlásit |
Vyrozuměl jsem, že hlavním smyslem přepouštění másla je zbavit jej vody, zvýšit jeho trvanlivost a zabránit jeho přepalování při smažení. Myslíte, že to taky zabrání jeho žluknutí? Znáte to, po delší době, i když je normální máslo uchováváno v ledničce, vytvoří se na povrchu nepěkná žlutější vrstva.
Já nvm ale „žluknutí“ tuku je jeho oxidací a tak bojim bojim, že ti časem žlukne i přepuštěný máslo, pokud se dostane do kontaktu se vzduchem, i když to přepuštěný ti asi nezoxiduje tak brzy. Vysvětlit proč neumím ;)… vlastně umím- na to přepuštěný máslo totiž vzduch nepůsobí tolik moc, jako na to máslo! ;()
Tak ono samotné přepuštěné máslo je tmavožluté až, až. Je to 100% tuk. Takže nekonečnou trvanlivost mít nebude.
Km odstranění syrovátky stačí ten sběr z povrchu rozpuštěného másla. Není nutné máslo filtrovat. Naše babičky to jinak nedělaly.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |