Nakrájím na kolečka mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek, vložím do hrnce s přiměřeným množstvím vody, přidám sůl, celý pepř, nové koř., bob.list, tymián, jalovec, trošku koriandru, trochu octa a nechám přejít varem. Maso prošpikuju (hov.falešná svíčková nebo zadní, vepřová kýta nebo zadní část králíka) a naložím do vychlazeného láku nejméně na 3 dny, hovězí déle. Potom upeču i se zeleninou a přiměřeným množstvím láku doměkka. Upečené maso vyjmu z pekáče a zeleninu s výpekem a kořením rozmixuju, propasíruju a přidám do kastrolu s mlékem a smetanou, provařím, ochutím solí, cukrem a octem, zahustím. Pozor – ocet přidávat až omáčka hodně vře, jinak se může srazit. Dobrou chuť.
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, BEAES, elektrikář
před 5212 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jeden zajímavý a detailní recept:
http://gurmetklub.cz/recept-svickova-na-smetane-s-knedlikem-2.html
0 Nominace Nahlásit |
V hotelu nalili na povrch omáčky přepuštěné máslo.Aby se nedělal škraloup. Nádherně to vonělo z omáčky.Přidávali na okyselení citronovou šťávu a kousek kůry pro vůni.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5212 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Toť otázka.Myslím že každá kuchařka má svůj osvědčený recept ale stejně se jí povede udělat svíčkovou pokaždé trochu jinak.Záleží na kvalitě masa a ostatních věcí které tam patří
0
před 5212 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |