Kdysi jsem houby takto dělávala, ale nyní kvůli žlučníku už ne.
Zkuste se podívat na odkazy.
http://recepty.vareni.cz/nalozene-houby-v-sadle/
Zdroj: http://www.znoj-tyden.cz/houbarska-sezona-vrcholi-aneb-quotje-libo-houby-na-sadle-quot.a1398.html
4Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, gnr54, rynek878, elektrikář
před 5184 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dušené houby jsem dal,do sklenice stlačil a zalíl sádlem a sterlizoval:
Další houby jsem vařil na kyselo, do octa.Slaný vývar,co zbyl. Do něj
přidal přerostlé václavky. Přivezl jsem jich několik trsů i kusem
dřeva. Než jsem je zpracoval v krabici mi pěkně přerostly s nožičkami
ostatních hub svařil na pastu, to je také jeden ze spůsobů uchování. Na
vrch skleniček od přesnídávky dal sádlo strilizoval.Mněl sem to několik
let jen jedna semi převrhla a omastek rozleptal bílou gumu.Jednu jsem mněl
načatou v lednici a do polévky či omáčky přidal vždy lžíci pasty.Po
odebrání jsem přilil horké sádlo aby k tomu nemohl vzduch.Na konzervy
z omastkem má být červená guma.
Doplňuji:
Když vám dělá sádlo problém nemusi se dávat jde použít i jiný tuk
přepuštené máslo
nebo lžíci oleje je to aby k houbám nemohl vzuch. Možná že by ani nemusel
být když se to sterilizuje.
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |