Vypadat asi není to správné, ale snad mi rozumíte. Hustota, vůně, co
v ní musí být a co nesmí chybět a co k ní případně přikusovat.
Doplňuji:
To je hrozné mučení a ještě před spaním. Bramboračka mi tu z monitoru
od všech zavoněla, až se mi zkroutil jazyk.
Nicméně – kolik kuchařek a kuchařů, tolik skvělých bramboraček.
Dobrou chuť
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, dědapetr, Damiana, balca před 4668 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Musí být vařící a musí v ní přece hlavně stát lžíce!
Já trvám na směsi suchohřibů hnědých a křemeňáků, dále na velkých
ječných kroupách a dávám hodně kmínu a majoránky. Ze zeleniny k mrkvi,
cibuli, celeru a petrželi (které osmažím na sádle) nesmí chybět
květák – jinak klasický hovězí vývar z oháňky a morkové kosti,
nakonec s tmavou zásmažkou. K přikusování křupavý pivní rohlík
se solí.
0 Nominace Nahlásit |
Bramborová polévka.
http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=Bramborov%C3%A1+pol%C3%A9vka+s+houbami&druh=9&search=1
0 Nominace Nahlásit |
No,já nevím jak má vypadat ani co se do ní správně dává,ale brambory
uvařím s mrkví a zeleninovým bujonem,dám i houby,když mám,čerstvé
nebo sušené a zavařím jíškou z hladké mouky a másla.Přidám
česnek,majoránku,dochutím pepřem.Jím s chlebem i bez chleba.
Doplňuji:
A ještě jsem zapoměla dodat,že pokud bych měla bramboráky,tak je
k bramborové polévce mám úplně nejraději,je jedno jestli ho budu kousat
k ní,nebo ho do ní nakrájím…to je teprve bašta.
Upravil/a: iceT
5Kdo udělil odpovědi palec? Andělé, johana 56, venkovan, briketka10, anonym
před 4668 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vývar z kostí,veškerá kořenová zelenina (krájím na tenká
lkolečka),někdy přidám
i kapustu,brambory,houby,česnek,sůl,pepř,kmín,majoránka.
Na sádle zpěním cibulku,udělám jíšku,zaliji vývarem a přidám
zeleninu.Branmbory vařím zvlášť,dodám k zelenině,nakonec dochutím
urřeným česnekem a do hotové přidám nasekanou petrželovou nať. Na
zakousnutí domácí chlebový bochánek,ale nemusí být.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Andělé, venkovan, briketka10
před 4668 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vařím bramboračky na spoustu způsobů, ale nejvíc asi chutná ta, kdy
nejdřív na másle osmažím nastrouhanou mrkev, petržel a celer.
Zaliju vodou, přidám na kostičky nakrájené brambory, dva rozsekané
stroužky, česneku, kousek nadrobno posekané cibulky a ze zeleniny „co dům
dá“ (hrášek,vařené fazole, houby,brokolici aj.), osolím, přidám pár
kuliček pepře a vařím, pokud brambory nezměknou. Přidám do zlatova
usmaženou jíšku a dochutím troškou mletého kmínu, mletým pepřem a
majoránkou. Bramboračka je vděčná polévka. Dá se opravdu uvařit ve
spoustě variant a pokaždé bude výborná.
0 Nominace Nahlásit |
Jiný kraj-jiný mrav,tedy i recept na bramboračku.U nás,v kraji
chudém,byla cítit jíškou v základu,brambory-viz ona říkanka
„bramborová polévka, slunce do ní svítí,když v ní nejsou brambory,je
to kozí pití“.No a kořenová zelenina a někdy houby,když to nebylo daleko
do lesa.Česnek a majoránka.
Toť vše,jako základní recept bramboračky u nás.
0 Nominace Nahlásit |
U nás žádný vývar- dám do hrnce kus másla a s hladkou moukou
udělám jemnou jíšku ..nechám ji zezlátnout až pěkně voní pak zaliji
vodou -rozmíchám metlou přidám nakrájenou zeleninu/mrkev, petržel , celer,
pórek, květák,kapustu … mám-li brokolici,cibuli na drobno a přidám
nakrájené brambory, osolím , přidám hrst sušených hub /směs ta ji
provoní i dodá barvu / pomalu přivedu k varu , když je vše měkké tak
akorát… přidám utřený česnek a dost majoránky a petržel /čerstvou či
sušenou/.Dochutím polévkovým kořením popř. pepřem.Jak kdo má rád.
K tomu si každý zakrojí voňavý krajíc chleba.
Také máme rádi k tomu kynuté lívance s povidly.
Tak dobrou chuť..
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |