Avatar uživatele
hanulka11

Prosím, kdo má recept na dobrou domácí paštiku ?

Babička ji dělala ze 3 druhů masa + další ingredience ,pak dala vše do sklenic a zavařila . Bohužel nemám recept . Pomůže mi někdo – třeba bude podobný – hlavně chci vyzkoušený .Díky moc.
Doplňuji:
Prosím tedy o recepty – budu vděčná za každý – díky moc.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, Deli, Pájo, anonym před 4364 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Dělávám jen z jater a masa. Pokud budeš mít zájem, napiš.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Paštik jsem dělala už spoustu, nejvíc záleží na jemnosti fáše a použitém koření. Nabízím třeba návod na paštiku ze zaječího, nebo králičího předku:
Na 100g rozkrájené slaniny nechat zesklovatět 1 cibuli a na to dát podusit očištěné a osolené maso, u zvěřiny potřené mletým jalovcem ( v papiňáku cca 30 min.). Měkké maso vykostit a i s cibulkou 2× – 3× umlít spolu se syrovými játry, aby kašovina nedrhla mezi prsty. Pak přidat namočenou a vymačkanou housku + vejce + sůl + koření + 100g slaniny na kostičky + rozředit vývarem ( může být dost řídké ). Já to většinou vařím v troubě ve vodní lázni – vyložit formu plátky slaniny, formu zakrýt alobalem a položit do pekáče s vodou asi na 1 – 1 1/2 hodiny. Dá se to samozřejmě zavařit i do skleniček. Vyklápí se až po úplném vychladnutí.
Paštikové koření : skořice, tymián, zázvor, bobkový list, nové koření, pepř – v troubě usušit, utlouct v hmoždíři a prosít, ale dá se i koupit.
Žádný univerzální návod na to asi není, třeba vepřové maso se předem nedusí a hodně záleží na kořenění podle vlastní chuti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Naši dělávali paštiku z vepřových jater, a pečeného bůčku. Játra se uvařila, maso upeklo. Rozemlelo z 2 žemlemi namočenými v mléce, 2 osmažené cibule sůl pepř, a paštikové koření. 3 syrová vejce,CC 20 deka špeku na malé kostičky Pokud smněs byla řídká přidala se strouhanka. 3 decové skleničky se vyložily anglickou slaninou naplnily masovou kaší a sterilizovaly se 1 hodinu v varu ve vodní lázni Otočené nechalo vychladnout. druhý den sterilizace další hodinu. Mněli jsme jí doma takovou hrubší. Masová smněs s kořením jde rozmixovat na jemno přidat špek na kostičky pro vzhled. Přeji dobrou chuť.
Doplňuji:
Pro jinou chuť se dájí žemle namočit do červeného vína, Přidat dušené houby. Nebo sklenka koňaku

Zdroj: Moje maminka

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek