Avatar uživatele
Miroslavst

Pečená kachna se zelím – co mi doporučíte?

Mám mraženou kachnu 2,6kg a zítra se chystám péct. Co mi doporučíte?
Dám cibuli, nasolím a kmín. Nebo ještě něco?
Jak dlouho mám péct? Mám přikrýt nebo nechat v odekrytém pekáči? Mám péct naplno (plynová trouba) nebo na málo a pozvolna?
K ntomu mám ještě steril červené i bílé zelí. Knedlík mám taky.
Díky všem za rady.
Doplňuji:
Všem moc děkuji za odpovědi. Už je v troubě a peče se. …nepodlévat a neotevírat… jsem nevěděl. Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, BEAES před 5329 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Asi před rokem jsem objevila recept na internetu. (Maminčiny recepty). Vyzkoušela jsem ho asi 3×, protože zase tak často kachnu nekupuji. Kachna téměř bez práce. Opravdu je měkkoučká, šťavnatá. Když jsem ji pekla poprvé, riskla jsem to, ale recept se osvědčil.

1 kachna (2 kg), sůl, kmín

Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120° C. Pečeme asi 3 – 4 hodiny (podle velikosti kachny). Troubu vůbec neotvíráme, až po 3 hodinách sundáme víko, slijeme tuk a dopečeme dočervena. (Měla jsem menší kachnu, po necelých 3 hodinách se maso téměř rozpadalo).
Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Já ale peču v elektrické troubě, s plynovou nemám zkušenosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Miroslavste,posílám adresu,kde to máte i s videem.

http://dobroty­.nova.cz/clanek/no­vinky/babicovy-dobroty-kachna-s-nadivkou.html

Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
FOG

Ja jeste pridavam mrkev nakrajenou na drobno,stejne jako cibuli.
Pokud je dost tucna – ta kacena,tak jsme doma na Morave slili sadlo,do ktereho se nakraji na drobno tez kaceni jatra a po zchladnuti je to vyborne na chleba a posolit. Samozrejme nezdrave,ale velmi chutne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vecernice

Teda Miroslave to máš pěknýho macana tu kachničku.Nevím jak kdo,ale já když ji upeču,tak jsem pěkně sklamaná jak se scvrkne.Nejlepší je kachnu nasolit i den do předu,druhý den pokmínovat a péct pod alobalem a sundat ho až před koncem,aby se tam vytvořila ta vytoužená kůrčička.Cibuli bych použila jako základ pod to zelí.Taky můžeš udělat nádivku-rohlík,vejce játra,majorán­ka,zelená petželka česnek a trochu mléka.A na závěr se musím přiznat,že kačenu nejím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
9 řemesel

Pozor pozor , nejsem kuchař ! Ale to barbarství s chudákem Káčou mne vyprovokovalo!!Nej­dříve osolím,okmínuji, a to i zevnitř, do pekáče trochu sádla(asi 1 lžíci),podleji asi1/2l vody,přikryju druhým-ten musí zapadnout do spodního-a normálně na plotně dusím/vařím až je měkká.To udělám večer , druhý den rano ji dám do vlažné trouby a peču a peču ..Někdy dám ke konci na povrch trochu medu , je to sice trochu sladší, ale mňam,mňam.Když je kůrčička pěkně vybarvená …ale to už znáte asi všichni , že…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucimia

Jééé, to Vám ji závidím, tu kachnu..
Tak nejlepší je ji opravdu jenom nasolit, nakmínovat. Pak je z toho taková ta klasická česká kachnička.
Péct ji musíte pozvolna, na málo stupňů, aby se pořádně propekla. Nevím, jak peče plynová trouba, ale já peču kachnu v elektrické troubě tak 50 minut. Když do ni píchnete, měla by vytékat čirá šťáva (ne růžová, či červená). Na konci pečení, můžete zvýšit teplotu aby se hezky udělala křupavá kůrčička. 🙂
Zelí, podusit, ochutit, knedlíčky a mňam. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
člověk

nejchutnější,na což je pozdě,do kachny dát jablko,nebo trochu kyselého zelí a hlavně zašít,
a je treba rozlišovat mezi třemi druhy,
kachna je domácí,doma vykrmená a pak z obchodu rychlená,to znamená,že váhu 2,50 dosáhne do šesti měsíců a na závěr kachna klasická takže její váha do dvou kg a doba zavraždění od devíti měsíců do 12
a každý druh vyžaduje jiný spůsob přípravy,
asi máte tu rychlenou,do které se za živa cpou hormony,to konzumujeme skoro všici a s tím se zázraky nedají dělat,chuť je univerzální ať na to dáte cokoliv,ale zas ta chutná nejde cenou pod 400.,kč za kg
dobrou chuť

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Miroslavste až se bude blížit konec pečení,dejte nám vědět a my všichni přijedeme ochutnat.Můžete k tomu koupit ještě lahvovou plzničku.

před 5329 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Miroslavst

Jste vítáni.

před 5329 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
vagra

Lucimio-50 minut,se mi zdá docela málo!Obvykle kachnu peču v el.troubě,zhruba tak tři hodiny.Záleží na velikosti kachny.

před 5329 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Lucimio, mám stejný názor jako Vagra. Necelá hodina je i podle mne opravdu málo.

před 5329 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

i já,těměř tří kilová kachna aspoň tak tři hodiny,aby se rozpadala a šla od kosti

před 5329 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek