Mám mraženou kachnu 2,6kg a zítra se chystám péct. Co mi
doporučíte?
Dám cibuli, nasolím a kmín. Nebo ještě něco?
Jak dlouho mám péct? Mám přikrýt nebo nechat v odekrytém pekáči? Mám
péct naplno (plynová trouba) nebo na málo a pozvolna?
K ntomu mám ještě steril červené i bílé zelí. Knedlík mám taky.
Díky všem za rady.
Doplňuji:
Všem moc děkuji za odpovědi. Už je v troubě a peče se. …nepodlévat a
neotevírat… jsem nevěděl. Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: Miroslavst
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, BEAES před 5329 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi před rokem jsem objevila recept na internetu. (Maminčiny recepty). Vyzkoušela jsem ho asi 3×, protože zase tak často kachnu nekupuji. Kachna téměř bez práce. Opravdu je měkkoučká, šťavnatá. Když jsem ji pekla poprvé, riskla jsem to, ale recept se osvědčil.
1 kachna (2 kg), sůl, kmín
Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a
okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme
pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120° C. Pečeme
asi 3 – 4 hodiny (podle velikosti kachny). Troubu vůbec neotvíráme, až
po 3 hodinách sundáme víko, slijeme tuk a dopečeme dočervena. (Měla jsem
menší kachnu, po necelých 3 hodinách se maso téměř rozpadalo).
Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými
knedlíky.
Já ale peču v elektrické troubě, s plynovou nemám zkušenosti.
0 Nominace Nahlásit |
Miroslavste,posílám adresu,kde to máte i s videem.
http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kachna-s-nadivkou.html
Dobrou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Ja jeste pridavam mrkev nakrajenou na drobno,stejne jako cibuli.
Pokud je dost tucna – ta kacena,tak jsme doma na Morave slili sadlo,do
ktereho se nakraji na drobno tez kaceni jatra a po zchladnuti je to vyborne na
chleba a posolit. Samozrejme nezdrave,ale velmi chutne.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, vagra
před 5330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teda Miroslave to máš pěknýho macana tu kachničku.Nevím jak kdo,ale já když ji upeču,tak jsem pěkně sklamaná jak se scvrkne.Nejlepší je kachnu nasolit i den do předu,druhý den pokmínovat a péct pod alobalem a sundat ho až před koncem,aby se tam vytvořila ta vytoužená kůrčička.Cibuli bych použila jako základ pod to zelí.Taky můžeš udělat nádivku-rohlík,vejce játra,majoránka,zelená petželka česnek a trochu mléka.A na závěr se musím přiznat,že kačenu nejím.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pozor pozor , nejsem kuchař ! Ale to barbarství s chudákem Káčou mne vyprovokovalo!!Nejdříve osolím,okmínuji, a to i zevnitř, do pekáče trochu sádla(asi 1 lžíci),podleji asi1/2l vody,přikryju druhým-ten musí zapadnout do spodního-a normálně na plotně dusím/vařím až je měkká.To udělám večer , druhý den rano ji dám do vlažné trouby a peču a peču ..Někdy dám ke konci na povrch trochu medu , je to sice trochu sladší, ale mňam,mňam.Když je kůrčička pěkně vybarvená …ale to už znáte asi všichni , že…
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jééé, to Vám ji závidím, tu kachnu..
Tak nejlepší je ji opravdu jenom nasolit, nakmínovat. Pak je z toho taková
ta klasická česká kachnička.
Péct ji musíte pozvolna, na málo stupňů, aby se pořádně propekla.
Nevím, jak peče plynová trouba, ale já peču kachnu v elektrické troubě
tak 50 minut. Když do ni píchnete, měla by vytékat čirá šťáva (ne
růžová, či červená). Na konci pečení, můžete zvýšit teplotu aby se
hezky udělala křupavá kůrčička. 🙂
Zelí, podusit, ochutit, knedlíčky a mňam. 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nejchutnější,na což je pozdě,do kachny dát jablko,nebo trochu kyselého
zelí a hlavně zašít,
a je treba rozlišovat mezi třemi druhy,
kachna je domácí,doma vykrmená a pak z obchodu rychlená,to znamená,že
váhu 2,50 dosáhne do šesti měsíců a na závěr kachna klasická takže
její váha do dvou kg a doba zavraždění od devíti měsíců do 12
a každý druh vyžaduje jiný spůsob přípravy,
asi máte tu rychlenou,do které se za živa cpou hormony,to konzumujeme skoro
všici a s tím se zázraky nedají dělat,chuť je univerzální ať na to
dáte cokoliv,ale zas ta chutná nejde cenou pod 400.,kč za kg
dobrou chuť
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Miroslavste až se bude blížit konec pečení,dejte nám vědět a my všichni přijedeme ochutnat.Můžete k tomu koupit ještě lahvovou plzničku.
Lucimio-50 minut,se mi zdá docela málo!Obvykle kachnu peču v el.troubě,zhruba tak tři hodiny.Záleží na velikosti kachny.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |