Avatar uživatele
anonym

Více tuku najdeme ve vařené čočce klasické, nebo v červené?

Jaký by mohl být zhruba poměr mezi nimi pokud srovnáme množství tuku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3030 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Odpoveď byla označena jako užitečná

Google oznámí na dotaz „čočka“ hned jako první odkaz resumé ohledně kuchyňské, tedy hnědé, čočky a v nutričním souhrnu se píše o obsahu tuků 0,4 g/100 g čočky. Na odkazu ve zdroji zase nalezneme nutriční hodnoty červené čočky Lagris a tam je 0,9 g / 100 g potraviny. Tedy 2× více, ovšem jistě existují nějaké tolerance. A méně než 1% je nejspíš stejně nutričně nevýznamné množství.

Zdroj: http://nakup.i­tesco.cz/groce­ries/cs-CZ/products/200112029­0815

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek