Áno :P
Miluji kysané zelí a kvašenou zeleninu vůbec. Nejen ze zdravotního
hlediska – je to sice bomba, ale kdyby mi nechutnalo, tak ho do mě nikdo
nestane.:-)
Ale musí být fakt dobré, ne ty pytlíkované příšernosti ze supermarketů.
Sama si ho sice nevyrábím, ale kupuji domácí u našeho soukromého
řezníka, a to nemá chybu. Mám ráda i lák – úplně nej je z červené
varianty. Nemám ho ale ráda tepelně upravené, raději syrové. Snad kromě
křupavých zelňáků. Od té doby, co mi zdejší kolegyně hanulka11 poradila
super recept, dělám je dost často. Taková chalupářská, zimní
pochoutka.
0 Nominace Nahlásit |
Áno :P
Znám pouze kysané zelí, solí se to a kmínuje už při výrobě. Nejlepší je (bylo) Tuřanské. Žeru kysané zelí od dětství jen tak, jako pochoutku 😁. Kvašená zelenina, ale třeba i houby, to je špica!
0 Nominace Nahlásit |
Nééé x[
Doplňuji:
Chutná mi pouze kysané zelí v jeho vlastním nálevu, tj. slanokyselém (ta
kyselá chuť převažuje). Toto zelí je samozřejmě domácí výroby, tzv.
„kysané“ zelí z obchodu vzniká nějakou divnou technologií, kvašením
rozhodně ne, a jeho nálev je voda s octem, fujtajbl. Ani průjem z toho
nedostaneš. 😁
Upravil/a: cochee
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |