Doplňuji:
Bílé znám,možná by byl lepší výraz sterilizované.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Berušinka, kapka, hanulka11, dědapetr, Drap před 4899 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tady pár receptů na zelí.Platí pro bíle i červené.
DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ
ZELÍ STERILOVANÉ
Nakládání zelí
Nakládané (kysané) zelí
a další.
http://komteska.blog.cz/0701/zeli
0 Nominace Nahlásit |
Děláme,je,už léta, podle tohoto receptu.
Nakládané červené zelí
3 1/2 kg zelí
70 dkg cibule
1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
1/2 litru 8% octa
30 dkg jemného cukru
1–2 lžíce kmínu (podle chuti)
1/4 litru oleje (používám,slunečnicový)
1 čajovou lžičku soli (podle chuti)
1 Deko –100 g – (prášek se nasype do směsi)
Postup
Najemno nakrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a
necháme aspoň půl dne uležet,lépe je 24 hodin. Pak zase dobře
promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími víčky).
Do sklenic rozdělíme,i zbylou šťávu ze zelí.
Zavařovat, 20–30 minut na 90°C. Tento recept je asi na 8 sklenic.
Kdo ho vymyslel,nevím,ale je moc dobré.Jednotlivé ingredience,si každý,může upravit,podle chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Znám jen na bílé-Mít nějaký keramický hrnec o objemu 20l (±), dát nakrouhané zelí, kmín, pár špetek soli, ušlapat UMYTÝMA nohama (můj děda na to zapomněl a bylo to!) a nechat kvasit (nevím jak dlouho, tohle jsem odkoukal od prarodičů, to budete muset vykoumat). Možná se to bude dát použít i na červené.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56
před 4899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |