Avatar uživatele
johana 56

Poradíte dobrý domácí recept na nakládané červené zelí?Děkuji.

Doplňuji:
Bílé znám,možná by byl lepší výraz sterilizované.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Berušinka, kapka, hanulka11, dědapetr, Drap před 4866 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Tady pár receptů na zelí.Platí pro bíle i červené.
DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ
ZELÍ STERILOVANÉ
Nakládání zelí
Nakládané (kysané) zelí
a další.
http://komtes­ka.blog.cz/0701/ze­li

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Děláme,je,už léta, podle tohoto receptu.

Nakládané červené zelí

3 1/2 kg zelí
70 dkg cibule
1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
1/2 litru 8% octa
30 dkg jemného cukru
1–2 lžíce kmínu (podle chuti)
1/4 litru oleje (používám,slu­nečnicový)
1 čajovou lžičku soli (podle chuti)
1 Deko –100 g – (prášek se nasype do směsi)
Postup
Najemno nakrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a necháme aspoň půl dne uležet,lépe je 24 hodin. Pak zase dobře promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími víčky). Do sklenic rozdělíme,i zbylou šťávu ze zelí.
Zavařovat, 20–30 minut na 90°C. Tento recept je asi na 8 sklenic.

Kdo ho vymyslel,nevím,ale je moc dobré.Jednotlivé ingredience,si každý,může upravit,podle chu­ti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
151kbar151

Znám jen na bílé-Mít nějaký keramický hrnec o objemu 20l (±), dát nakrouhané zelí, kmín, pár špetek soli, ušlapat UMYTÝMA nohama (můj děda na to zapomněl a bylo to!) a nechat kvasit (nevím jak dlouho, tohle jsem odkoukal od prarodičů, to budete muset vykoumat). Možná se to bude dát použít i na červené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek