V některých restauracích, motorestech, hospodách atd byl kuřecí (nejen, ale většinou jsem objednával kuřecí) jiný než domácí. Znám recept na normální řízek, ale nikdy se mi ještě nepovedl stejně jako v těch restauracích. Někdo mi říkal, že je to kvůli tomu, že jejich strouhanka je starší, ale nemyslím si, že je to pravda nebo je to kvůli tomu.
Neví někdo, čím by to mohlo být? Největší rozdíl je asi v obale, připadal mi nějak jiný, možná ne tak hladký nebo jemný, ale naopak. Ale řizek mi vždycky chutnal víc v restauraci. Možná někdo pracoval nebo zná někoho, kdo pracoval v restauraci, a zná jejich postup atd.
Děkuju za odpovědi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, marci1 před 3256 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
100% v restauraci nedělají řízek na sádle, v lepších hotelech a
restauracích dostaneš řízek smažený na přepuštěném másle většinou
telecí. Podle mě je
to způsobeno na čem ten řízek smaží. Používají se co nejlevnější
oleje a tuky, aby se co nejvíce ušetřilo na nákladech.
P.S
Letos jsem jel na kole z Brna do Letovic a po cestě v obci Doubravice
u silnice poutač, kde bylo napsáno „300 g řízek jako prase
89,–Kč“.Tak jsme neodolali a do restaurace jmenovala se vývařovna
zavítali.To co nám bylo naservírováno nešlo snít, chuťově vynikající,
ale porce ohromná (přílohy brmabory, hranolky, salát za 19 Kč. Kdo pojede
okolo vřele doporučuji.
0 Nominace Nahlásit |
Frituje se. Při domácím smažení řízků je důležité řízek smažit ve větším množství tuku. Nevyplatí se s tukem šetřit. Nejlépe půl oleje a půl škvařeného sádla. Nepřikrývat pokličkou. Takto připravené řízky zůstanou pěkné, jejich obal se nenafoukne, neopadává a maso je rovněž šťavnatější a chutnější. Po usmažení vložit do kastrolu a na každý řízek položit kousek másla a přikrýt pokličkou, aby se máslo rozpustilo. Řízky budou měkkoučké a chutné. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Rizky nefritovat! Je to prasarna a jsou pak suche a hnusne, rizky delame vzdy na panvi. Mozna byl rizek v testicku a ne ve strouhance.
0 Nominace Nahlásit |
Musíš to více „přepálit“. Prudce, ne se s tím moc babrat. Hafo tuku a ať si všude prská. Pak ti z toho vyjde restaurační.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na chutích., někdo má rád řízky křupavé a sušší, jiný
naopak měkké a vláčné.
Manželka používá jen strouhanku z rohlíků apod., řízky osmaží
v oleji na pánvičce, poskládá je do kastrolu na napařovací ploténku a
zakryté je při cca 180 stupních „peče“ v troubě asi hodinu. Jsou
šťavnaté, měkoučké a přímo se rozplývají na jazyku. Mně nejvíce
chutnají z krkovičky.
Potvrzuji zjištění Jepíka, ochutnání zmiňovaného „řízečku“ fakt stojí za návštěvu Vývařovny.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
zajímavá otázka a ještě zajímavější odpovědi. kdopak z těch
odpovídajících někdy vařil v restauraci.
chutná Ti víc, protože máš na něj velkou chuť a udělá Ti ho někdo
jiný včetně servisu.
vepřová kýta, smíchaná mouka s vejce a mlékem v konzistenci akorát,
nakonec strouhanka. smažit ve friťáku, ve kterém jedou vše dokud to jde, do
zlatova.
zkus někdy i jiný než vídeňský, třeba savojský
0 Nominace Nahlásit |
Kuřecí řízek je ta nejmenší legrace. Nerozklepává se palicí, maximálně obrácenou stranou stranou příborového nože. Kdo má rád suché, zvolí si prsní, kdo šťavnaté, raději z kýty. Na strouhance až tak nezáleží. Spíše na tuku, na kterém se to smaží a hlavně jak rychle. V restauraci jsem nikdy nepracoval a jejich hrůzám se vyhýbám. Je ale pravda, že ve špičkových jsem ještě nebyl.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
určite za výdatnej pomoci msg a kvanta tuku pochybnej kvality
zopár epizód ano, šéfe to objasní lepšie
0
před 3256 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |