Avatar uživatele
ToshiV

Proč se na řízek kape citrón?

Dřív jsem si myslel, že se v restauracích dává citrón k řízku jen jako ozdoba, ale slyšel jsem a i jsem viděl v televizi Pohlreicha jak si v restaurací pokapal řízek citrónem. Proč se to dělá?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3591 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Údajně proto, že kyselé stahuje mastnotu a lépe se stráví smažený obal řízku. 🙂
Doplňuji:
Našla jsem i podobnou otázku : http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/kapete-si-na-rizek-rybu-citron

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Citron má kontrastní chuť oproti řízku, ze stejného důvodu jdou obě chutě velice dobře k sobě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hawajka

Je jen na chut'. Když nechceš nemusíš si řízek pokapat citrónem, jak jsem říkala je to jern na cht'. Takže si můžeš dát i k řízku česnek když ti to tak bude chutnat :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
trpaslicek

Presne jak rika Drap, bylo to ted v dilu Varte jako sef, Pohlreich vysvetloval prave tu „nutnost“ kontrastu chuti!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek