Jen na obalovaného kapra (i přesto, že byl pokapán již syrový), na
řízek většinou ne.
Je to zvyk z dětství od babičky ))
0 Nominace Nahlásit |
Na řízek si citrón nekapu, na rybu ano. Obojí kromě trošky soli, opepřím.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Jikra, Sarrow, Melkor
před 4042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kapra před úpravou důkladně promažu citronovou šťávou a na osmažené porce, stejně jako na řízky nakapu citron taky 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Je to zvyk z dětství kdy k řízku byl mněsíček citronu. Je to pro lepší stravitelnost smaženého obalu. Jen málo kuchařů v restauracích to ví. Jak se osminka citronu napíchne na vidličku a řízek si pokapete Posledně se jeden kuchař hrozně zlobil když jsem na něm chtěl předvíst jak se citronová šťáva z kulatéko plátku dá vymačkat.
0 Nominace Nahlásit |
ano kapu, na řízek někdy a na rybu vždy.. Dodá tomu aspoň podle mně lepší chuť..
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Sarrow
před 4042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na rizek a smazenou rybu ano. Grilovavanou rybu pripravuji tak, ze platek citronu vlozim s bylinkami dovnitr a pecu. Pak uz kapat netreba.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Sarrow
před 4042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, více to ochutí maso, používám ale citronovou šťávu
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4042 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na vánoce mimo kapra v troj obalu. Dělávala na moje maminka kapra na kmíně. Do podkovy se do zářezů v rybím mase vkládala klínky z citronu s kůrou.Pokapalo citronovou šťávou.A vše se opeklo na másle. Při opékání se chutě prolnou.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |