Avatar uživatele
tony2412

Jaký je rozdíl mezi hranolkama do trouby a hranolkama na smažení?

Já například hranolky na smažení i hranolky do trouby dám do trouby,zapnu gril a za 10 minut krásně zbarvený a křupavý,a je jedno k čemu ty hranolky jsou určený,zda do trouby nebo na smažení,tak jak je to?

Zajímavá 0 před 2941 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Funna

kdysi jsem viděla pořad, kde je dělali, ale fakt si nemůžu vzpomenout, jaký v nich byl rozdíl, asi jen v délce přípravy v závodě…ale nic podstatného to nebylo…to co píše kepler zase taková pravda není…hranolky (jakékoliv) jsou připravovány tak, že se první máčí v horké vodě, pak ve studené (aby byly hezky žluté, aby se "zatáhly"a byly křupavé) pak jdou na pár minut do oleje, okapat a bleskově zmrazit (nepředvařené a nevymáčené brambory bys za těch pár minut ani neupekl, ani neusmažil)…ale asi i záleží na výrobci…ale v každém případě to nic zdravého není, protože nikdy nevíš, kolik je v nich transmastných kyselin z oleje, lepší je si doma oloupat brambory a upéct si je troubě…v nich víš, co máš…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Hranolky do trouby jsou už předsmažené a není třeba je smažit na oleji, stačí na sucho. Běžné hranolky jsou jen krátce předvařené a měly by se smažit. Když je dáš na sucho do trouby, pak jsou úplně suché, to by mi asi nechutnalo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek