Dneska mi jedna paní říkala, že používá neochucenou majonézu jako
základ do třeného těsta. O kynutém na koblihy už jsem slyšela, ale na
bábovku?
Nebráním se žádné zajímavé novince – btw, jsou to našlehané žloutky
s olejem, tak asi, proč ne…
Znáte to někdo? Je to dobré?
Případně – Kolik jí dát, aby to nebylo moc mastné?
Doplňuji:
To, co píše Sůwa je přesně to, na co jsem myslela, tam ta přidaná vejce
nejsou. Mě se právě další vajíčka k té majonéze zdála už moc.
Zkusím to, a díky všem:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, hanulka11, hanny 2, Sůwa, briketka10 před 4340 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
dělám bábovku a je moc dobrá podle tohoto receptu
2 lžíce kakaa
200ml cukru
1 pomeranč šťávu i kůru /dobře omýt/
1/2 hrnku solamylu
1/2 hrnku hladké mouky
250 ml majolky
5 vajec
1 vanilkový cukr
klasika -cukr s vejci šlehat a postupně přidávat ingredience , část těsta melírovat kakaem
Doplňuji:
není to omyl- ty vejce tam jsou pěkně je našlehej s cukrem a kůrou a
šťávou z pomeranče .....neboj se toho bábovka je skutečně dobrá –
peče se na 170st cca 50minut
Upravil/a: hanulka11
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56, hanny 2, Damiana, briketka10
před 4340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zkus dát té majolky menší dávku,
než oleje nic nepokazíš bude to asi
stejné..
0 Nominace Nahlásit |
Bábovku s majolkou jsem dělávala kdysi, ale tu kuchařku ještě mám, je
z roku 1964:
150 g neochucené majonézy + 150 g cukru + 300 g ph mouky + citronová kůra
( tehdy ještě citrónová ) + 1/4 – 1/3 l mléka + 1 pr. do peč.
Majonézu, cukr a citr. kůru smíchat a postupně přidávat střídavě mléko
a mouku, v poslední dávce s pr. do peč. Těsto husté asi jako na lívance,
peče se zvolna ve formě asi hodinu 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Damiana, briketka10
před 4340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já už tu bábovku nedělám, protože máme vychytanější předpis, který je jednodušší : 2 hrnky ph mouky prosát s 1 pr. do peč. + 1 hrnek cukru + 2 vejce + 1/2 hrnku oleje + mléko podle potřeby. Smíchat sypké, přidat mokré, promíchat. Tohle těsto používám nejen na bábovku, ale i v poloviční dávce na různé další moučníky – bublaninu ( třeba i s hroznovým vínem bez pecek ), Míša řezy, dorty a dokonce i na Muffiny. Dá se přidat kakao, hrozinky, čokoláda, záleží jen na fantazii. Dokonce lze i vlnit v MW v silikonové formě.
Já vám, ženské, nevím, ale díval jsem se na tatarku, která je z majonézy (majonézu zrovna doma nemám) a tam je napsáno ve složení 3,2 hmot. % pasterovaná vejce a 1 hmot. % pasterovaný žloutek. Dobrá, odhadnu obsah téhož v čisté majonéze na přinejlepším 2× více – tedy 8 hmot. % a dostal bych z toho, že jedno vejce je obsaženo v cca 750 g majonézy (průměrně velké vajco má 55–60g), což je odhaduju skoro litr… takže bych z těch dodatečných vajec vůbec neměl křeč 🙂 pochopitelně mluvím o prodávané majonéze, ne takové, kterou si vyrobíte doma.
já nejsem hanulka, ale aby ti stačila forma na
tolik těsta co + 5 vajec je mi taky divný :O ale
třeba joo ..
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |