Opět to rozepíšu malinko do odstavců do bodů, prosím o odpovědi též
v bodech, ať je to přehledné :)
(děláte si oběd a zbydou vám uvařené suroviny či potraviny a chcete si je
někam uklidit s tím že si je dáte druhý den třeba k obědu) kam? a do
čeho je dáte a jak skladujete?)
1.Uvařené brambory
_
2.Uvařený knedlík
_
V lednici, nebo někde v chladu ve špajzu?
to samé když vám zbude půlka knedlíku ukrojeného (lednice, či
špajz).
3.uvařené špagety
_
4.nebo v hrnci polootevřené v lednici, aby dýchaly?
5.nebo dáte do sáčku a necháte na lince nebo v lednici
4.zbylé maso – ukrojené/odkrojené
znova zamrazit? nebo do lednice
a jak zabalit? stačí do sáčku, aby se tam nedostal vzduch?
Děkuji za rady 🙂
–
Původní neotázka
Skladování potravin a surovin, rozdělaných nebo už uvařených ( na
pozdější konzumaci)
Vkládejte otázky, nikoliv „neotázky“. Otázky přece končí otazníkem. Děkuji.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Locko77 před 2689 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Uvařené přílohy mi moc často nezbývají,
pokud zbydou, dojí se většinou ten samý den k večeři.
Nechávám ve špajzu pod pokličkou.
Knedlíky téměř nevařím (ani nejím), pokud by zbyly,
zabalila bych je po vychladnutí do fólie a uchovala v chladničce.
Celý nenačatý knedlík → také chladnička.
Maso:
Porcuji hned po nákupu, zmrazím balíčky potřebné velikosti.
(Balím do sáčku, snažím se odstranit všechen vzduch.)
Rozmražené maso je potřeba spotřebovat
(uvařit) co nejdříve, nikdy znovu nemrazit!!!
Upravil/a: ivzez
0 Nominace Nahlásit |
V panelovém domě je ve špajzu dole chladno jen v zimě.
Vše po vychladnutí lifruji do lednice (zejména polévku, omáčky s masem,
nezuavírám. Pokud je ve sklenici, neutěsňuji víčkem).
Příloha se většinou sní věčer. Velmi výjimečně uložím misku se
zbytkem rýže, těstovindo lednce, přikryji potravinovou folií.
Do rána na sporáku a v létě ve špajzuvše okorá, zkysne.
Maso po zakoupení naporcuji, něco uložím do mrazáku. Max. do druhého dne
nechám v lednici a vše uvařím. Rozmražené maso nikdy znovu nemrazit.
Raději zamrazit uvařené porce (výjimečně, vařím tak, aby se vše během
2 dnů dojedlo)..
Lednice vysušuje, nepřikryté potraviny (maso, sýr, salám, rozkrojená vejce
atp) okorají. Používám potr. folii, alobal, někdyplast. krabičku.
Knedlík přečká ve folii či krabičce, jen přikryté (neutěsněné)
Kvalitní vakusystém nemám.
https://clanky.vareni.cz/jak-a-kde-spravne-uchovavat-potraviny-v-lednici/
http://www.jaktak.cz/jak-uchovavat-potraviny-v-lednici.html
0
před 2688 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zatím jsem nepřišel na způsob jak uchovat uvařené brambory jinak, než je hodit do polívky. Jinak velice rychle mění chuť. Takže mě napadlo, že řešením by možná bylo uchování v ledničce ve vakuovaných pytlících – máte někdo zkušenost? Jinak si myslím, že je to asi nejlepší způsob pro uchování všeho (ale nelze použít na houskové knedlík, pečivo apod.)
uvařené brambory, špagetti, uvařený knedlík, všechni tři jídla
připravené na druhý den k obědu třeba do práce,kde tyto potraviny
uvařené skladovat a jak a v čem…? :)
2. to samé třeba pokud by byli hotové špagetti smíchané s omáčkou, kde
jak a v čem skladovat…
Pokud mi zbydou brambory, sním je večer studené (ohřívané mění chuť, nechutnají mi) s teplým masem, zeleninou apod.
Pokud zbydou samotné brambory, je docela dobrá selská omeleta. Osmahnout na másle cibulku (důkladně, ne jenom „zesklovatět“) přidat nakrájené brambory (případně kousek uzeniny), chvilku opéct a zalít rozkvedlanými vejci. Nahoru nastrouhat kousek sýra. Se zeleninovým salátem dobrá večeře.
*) Vejce moc nesolit → brambory se vařily v osolené vodě, sůl je i v uzenině a sýru.
Ano, děláme to stejně., i bez cibulky. Pokrájené brambory prohřejeme či opečeme, přidáme uzeninu a zalijeme vejcem.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |