Avatar uživatele
anonym

Jak skladujete rozdělané nebo už uvařené potraviny a suroviny určené k pozdější konzumaci?

Opět to rozepíšu malinko do odstavců do bodů, prosím o odpovědi též v bodech, ať je to přehledné :)
(děláte si oběd a zbydou vám uvařené suroviny či potraviny a chcete si je někam uklidit s tím že si je dáte druhý den třeba k obědu) kam? a do čeho je dáte a jak skladujete?)

1.Uvařené brambory
_

  1. necháte je na plotně v hrnci polootevřené, aby dýchaly
  2. nebo na plotně v hrnci zavřené pod pokličkou, aby dovnitř nešel tolik vzduch?
  3. nebo do lednice v hrnci zavřené též pokličkou, aby neproudil dovnitř příliš vzduch
  4. nebo v hrnci polootevřené v lednici, aby dýchaly?
  5. nebo dáte do sáčku a necháte na lince nebo do lednici

2.Uvařený knedlík
_

  1. necháte ho na plotně v hrnci polootevřený, aby dýchal
  2. nebo na plotně v hrnci zavřený pod pokličkou, aby dovnitř nešel tolik vzduch?
  3. nebo do lednice v hrnci zavřený též pokličkou, aby neproudil dovnitř příliš vzduch
  4. nebo v hrnci polootevřený v lednici, aby dýchal?
  5. nebo dáte do sáčku a necháte na lince nebo do lednice
  • Podotázka o knedlících – kde celý nezpracovaný knedlík skladujete?

V lednici, nebo někde v chladu ve špajzu?
to samé když vám zbude půlka knedlíku ukrojeného (lednice, či špajz).

3.uvařené špagety
_

  1. necháte je na plotně v hrnci polootevřené, aby dýchaly
  2. nebo na plotně v hrnci zavřené pod pokličkou, aby dovnitř nešel tolik vzduch?
  3. nebo do lednice v hrnci zavřené též pokličkou, aby neproudil dovnitř příliš vzduch

4.nebo v hrnci polootevřené v lednici, aby dýchaly?
5.nebo dáte do sáčku a necháte na lince nebo v lednici

4.zbylé maso – ukrojené/odkrojené
znova zamrazit? nebo do lednice
a jak zabalit? stačí do sáčku, aby se tam nedostal vzduch?

Děkuji za rady 🙂

Původní neotázka
Skladování potravin a surovin, rozdělaných nebo už uvařených ( na pozdější konzumaci)

Vkládejte otázky, nikoliv „neotázky“. Otázky přece končí otazníkem. Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Locko77 před 2689 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Uvařené přílohy mi moc často nezbývají,
pokud zbydou, dojí se většinou ten samý den k večeři.
Nechávám ve špajzu pod pokličkou.

Knedlíky téměř nevařím (ani nejím), pokud by zbyly,
zabalila bych je po vychladnutí do fólie a uchovala v chladničce.
Celý nenačatý knedlík → také chladnička.

Maso:
Porcuji hned po nákupu, zmrazím balíčky potřebné velikosti.
(Balím do sáčku, snažím se odstranit všechen vzduch.)

Rozmražené maso je potřeba spotřebovat
(uvařit) co nejdříve, nikdy znovu nemrazit!!!

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

V panelovém domě je ve špajzu dole chladno jen v zimě.
Vše po vychladnutí lifruji do lednice (zejména polévku, omáčky s masem, nezuavírám. Pokud je ve sklenici, neutěsňuji víčkem).
Příloha se většinou sní věčer. Velmi výjimečně uložím misku se zbytkem rýže, těstovindo lednce, přikryji potravinovou folií.
Do rána na sporáku a v létě ve špajzuvše okorá, zkysne.
Maso po zakoupení naporcuji, něco uložím do mrazáku. Max. do druhého dne nechám v lednici a vše uvařím. Rozmražené maso nikdy znovu nemrazit. Raději zamrazit uvařené porce (výjimečně, vařím tak, aby se vše během 2 dnů dojedlo)..
Lednice vysušuje, nepřikryté potraviny (maso, sýr, salám, rozkrojená vejce atp) okorají. Používám potr. folii, alobal, někdyplast. krabičku.
Knedlík přečká ve folii či krabičce, jen přikryté (neutěsněné) Kvalitní vakusystém nemám.
https://clanky­.vareni.cz/jak-a-kde-spravne-uchovavat-potraviny-v-lednici/
http://www.jak­tak.cz/jak-uchovavat-potraviny-v-lednici.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Zatím jsem nepřišel na způsob jak uchovat uvařené brambory jinak, než je hodit do polívky. Jinak velice rychle mění chuť. Takže mě napadlo, že řešením by možná bylo uchování v ledničce ve vakuovaných pytlících – máte někdo zkušenost? Jinak si myslím, že je to asi nejlepší způsob pro uchování všeho (ale nelze použít na houskové knedlík, pečivo apod.)

před 2689 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

uvařené brambory, špagetti, uvařený knedlík, všechni tři jídla připravené na druhý den k obědu třeba do práce,kde tyto potraviny uvařené skladovat a jak a v čem…? :)
2. to samé třeba pokud by byli hotové špagetti smíchané s omáčkou, kde jak a v čem skladovat…

před 2688 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Pokud mi zbydou brambory, sním je večer studené (ohřívané mění chuť, nechutnají mi) s teplým masem, zeleninou apod.

Pokud zbydou samotné brambory, je docela dobrá selská omeleta. Osmahnout na másle cibulku (důkladně, ne jenom „zesklovatět“) přidat nakrájené brambory (případně kousek uzeniny), chvilku opéct a zalít rozkvedlanými vejci. Nahoru nastrouhat kousek sýra. Se zeleninovým salátem dobrá večeře.

*) Vejce moc nesolit → brambory se vařily v osolené vodě, sůl je i v uzenině a sýru.

před 2688 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Ano, děláme to stejně., i bez cibulky. Pokrájené brambory prohřejeme či opečeme, přidáme uzeninu a zalijeme vejcem.

před 2688 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek