Dobrý den, uměl by mi tu prosím do bodů někdo popsat a rozvést jaký je
rozdíl mezi těmito smetany a jaká k čemu slouží?
1.Zakysaná smetana
2.Sladká smetana
3.smetana na vaření
4.smetana ke šlehání
Rozdíly a využití: Zakysaná smetana, smetana na vaření, smetana na šlehání, sladká smetana
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Locko77 před 2727 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Použití je dáno tím, co přikazuje konkrétní recept. Ale smetanu na vaření běžně nahrazuju tou ke šlehání. Není o mnoho dražší a když třeba zahušťuju omáčku, výsledkem je mnohem jemnější chuť.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Kepler děkuji za odpověd, zde přikládám odkaz ke sladké smetaně: http://www.coopclub.cz/vyrobky/smetana-sladka-12-tuku-2/
u te jedničky se zeptám ještě, jakou běžnou smetanou to lze
nahradím?
kdyžtak odkaz na výrobek, děkuji
To co je v odkazu je smetana na vaření. Ale kysaná smetana je lepší, než sladká smetana + ocet.
Takže tou běžnou smetanou co jste psal jste myslel sladkou smetanu?
Sladká smetana je tedy smetana na vaření…
A jestli rozumim kysaná je zkráceně zakysaná
Dříve se smetana prodávala ve skleněných půllitrových lahvích se staniolovým víčkem.
Víčko bylo označeno červenými pruhy, jeden druh byl ozbačen jedním širokým pruhem, druhý několika (3 ??) slabšími.
Jedna byla smetana na vaření, druhá smetana kávová. Lišily se % tuku.
Ale které označení bylo pro kterou si už nepamatuji.
Kysaná = zakysaná. Nikoliv zakysaná je sladká, ať už na vaření nebo ke šlehání. Někteří výrobci mají prostě „smetanu“ a nepíší ani sladkou, ani na vaření. Určující u sladké smetany je vždy tučnost, to viz výše Kepler.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |