promiňte mi to, nejsem staročeská babička, proto bych potřeboval radu a mám k tomu dva recepty:
Bohužel podobné množství otázek mám téměř u každého receptu, měl
by někdo napsat staročeskou kuchařku pro nekuchaře.
Doplňuji:
jéé to je super, vám se to povedlo a mezitím co vy jste smažily, já stál
v obchodě, držel v ruce droždí a říkal prodavačce, ať mi ukáže, kde
tam mají kvasnice, že když mají drořdí, že určitě ty kvasnice musí
mít taky:)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: lukas.zmizik
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Andělé, johana 56, hanulka11, briketka10, anonym před 4296 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Lívance dělám z hladké mouky , dělám je následovně – do
vlažného mléka nasypu mouku trochu cukru a nadrobím droždí přidám
vajíčko a vše dobře promíchám a nechám na teple , cca po 20 minutách se
objem těsta začne zvětšovat – kyne . A tak si rozpálím pánev a jen
slabě potírám mašlovačkou tukem a liji těsto – lívance jsou jemné
mechové a nejsou nacucané tukem . Před každým lívancem opět slabě
pomašluji pánev .
Tvé odkazy jsem neotvírala, z polohrubé mouky lívance nedělám – tu
mouku spíš používám na různé pečení a nebo vaření knedlíků.
3.Těsto nechat kynout dvakrát znamená podle mne že ho po prvním kynutí zamícháš a pak necháš znovu nakynout.
Doplňuji:
Tak jsi mne nalákal ,už jsem je chtěla udělat před týdnem – těsto
dělám husté, aby byly pěkně mechové a jemné a nebyly mastné – dala
jsem k topení a za chvíli budu smažit , pak ti vložím výsledek- neboj se
toho- povedou se ti.
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=213638562305
Upravil/a: hanulka11
8Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Andělé, johana 56, lukas.zmizik, anonym, Sůwa, Damiana, briketka10
před 4296 dny
|
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, Andělé Nahlásit |
Peču lívance z polohrubé mouky. Kamarádka ale přišla s tím, že
její známá (vyhlášená sukrářka) už nepoužívá jinou mouku než
hladkou. Logicky by mělo být těsto z hladké mouky hladší.
Kvásek, který vzešel, poznáš podle toho, že kvasnice „vyplavou“ nahoru
a tvoří se bublinky.
Nechat těsto kynout dvakrát znamená, že po jeho vykynutí (částečném) je
trochu zvrchu poboucháš, ono „slehne“ a začne kynout znovu.
Mám Babiččinu kuchařku a mám pocit, že i pro kuchařské amatéry je
docela pochopitelná. Pokud zase na něco narazíš, tak se prostě ptej. Bude
lepší odpovědět na Tvůj dotaz než psát rovnou kuchařku. ☺
Výborná je Kuchařka naší vesnice.
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, lukas.zmizik, www, anonym, Funna
před 4296 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nabízím lívance bez kvásku, ale s ovesnými vločkami :
1/2 l mléka, 100 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 1/3 pr.
do peč., špetka soli
Studenou vodou propláchnuté vločky zalít 1/4 l horkého mléka a nechat cca
30 min stát. Pak se přidá mouka s práškem do pečiva + vejce + sůl +
zbytek mléka.
Další postup jak píše Hanulka, které tímto k lívancům
gratuluji 🙂
Sůwo, také někdy dělám s vločkami a třeba přidám nastrouhané jablko a vmíchám do těsta – zase je to trochu změna – a díky :D:D- byly coby dup
Dobrý nápad to jablíčko. Už jsem to kdysi někde četla, ale zapomněla. Jen co dojím připravené zásoby, udělám si ty lívance taky 😁
Tak ti posílám moje usmažené lívance – dělám je na menší
pávičce – nemáme rádi z lívanečníku- tyto jsou takové -jako
dělávaly babičky na těch litinových tálech.
Každý si je vezme s čím má rád – já mohu klidně jen tak, bez
mazání- manžel má rád s cukrem a skořicí , nejlepší jsou ale se
žahourem.
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=13136385933411
holky vy jste mě naštvaly já zas musím do Globusu
na nákup, ale, že mi nechutná už sladký tak aspoň
pro zakysanou smetanu tři velký si koupím, jak ráda
bych si dala ty hanulčiny lívanečky hami hami hami :))
Mňam:-) Já zas doporučuji to, co má rád můj manžel – potřít povidly a posypat mletým mákem s cukrem a skořicí. A nahoru lžíci šlehačky.
omlouvám se za tu sukrářku, samozřejmě překlep, má tam být „c“
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |