já osobně nemám ráda všechny ty šlachy, takže se to ještě syrové
snažím vypreparovat, ale napadlo mě – znáte nějaký recept, co s tím
udělat, abych to nemusela pitvat?
např. upečená stehna se přímo rozpadají, jenže takhle vykostěné –
prostě nevím, co jednoduchého s tím provést, díky
Doplňuji:
teda pánové – to, že je stehenní maso šťavnatější, vím už dlouho
:) ale mám ho prostě radši rovnou na kosti a pěkně okusovat ;) tohle
vykoštěné „cosi“ budu asi stejně nakonec pitvat, protože moje děti
mají právě „já už nemůžu“ období a cokoliv, co se jim nelíbí,
prostě nejí – a už do nich potřebuju něco dostat :)
chtěla jsem z těch prsíček udělat právě čínu, přece jen se líp
krájejí na nudličky – Deli mě chápe ;)
každopádně díky za recepty, něco z toho určitě časem vyzkouším
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: pokazdejinak
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, rynek878, Deli před 4852 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já z toho dělám obalované řízky, peču, čínu.. Co chceš, je to
kuřecí a osobně tam šlachy nevidím )
Doplňuji:
Víc nejdeš třeba tady:
http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=kureci+stehenni+rizky
Upravil/a: beer
0 Nominace Nahlásit |
Pokazdejinak, také preferuji prsní řízky. Stehenní většinou také mám
tendenci trochu operovat 🙂 ale nakonec mě nebaví se s tím dělat, tak
vyndám jen ty největší šlachy a zbytek připravím na nějakou směs.
Úžasně se u nás vžila moje vlastní „jarní směs“:
Kuřecí osolené maso nakrájené na malé kousky orestujeme, přidáme
nadrobno nakrájenou cibulku, dál restujeme, přidáme trochu kari, pepře a
červené papriky, ještě chvilku restujeme. Dál přidáme: velkou hrs
mražené kukuřice, mraženého hrášku, 3 větší nadrobno nastrouhané
mrkve, 1–2 sladká jablka (taky nastrouhat, může být víc nahrubo). Kdo to
chce barevnější, přidá nakonec (tak 5 min před dovařením) na kostičky
nakrájenou červenou kapii. Nechám to dusit a přidám trochu zeleninového
bujónu a sójovky. Výborné to je s rýží, ke které přidám hřebíček,
bobkový list, sůl, oříšek másla a lžičku kari.
To jídlo je pak opravdu takové rozjásané, jarní 🙂
Kapii nedávám, jen když s námi nejí ta starší dcerka, nemá ji teplou
ráda. To ji pak jen studenou rozkrájím na talíř jako oblohu klidně ještě
s další zeleninou.
Uvidíte, že si pochutnáte!
8Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, iceT, chudst, Jikra, pokazdejinak, misa-radilka, anonym
před 4852 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Manžel koupil dobře, protože maso na stehnech je šťavnatější a chutnější. Neni tak suché jako na prsách. Záleží co z toho chcete dělat. Já osobně bych doporučoval udělat je tak jak to je, na jakýkoli způsob, co se nám nebude líbit, tak vybrat až při konzumaci.
0 Nominace Nahlásit |
Upravuju stejně jako prsní – rozdíl je v tom, že stehenní jsou mnohem šťavnatější. Manžel ví, co je dobré :)
0 Nominace Nahlásit |
jezte. a neoperujte.
brouci také v zubech křupou a zdá se vám to odporné, ale že křupou
buráky, to vám nevadí.
ale k tomu masu:
upravujte stejně jako prsní řízky (nic neoperujte!) – a zjistíte, že
maso ze stehna je chutnější, šťavnatější – prostě jiné.
0 Nominace Nahlásit |
V jednom lepším penzionu u Prahy jsem dělal řízečky a další
specialitky na rauty,svatby a další pro VIP výhradně ze stehenních
řízků.Ono to má totiž jednu přednost,kterou si většina lidí,včetně
pitvající tazatelky, neuvědomuje.
Prsní kuřecí řízky mají jen cca 60–70% masa a zbytek jsou různé tzv.
zkřehčující látky,jako je voda,bramborový škrob a jiné pochutiny.Proto
také má takový koupený prsní sval před úpravou někdy až 500 gr.No to
by muselo být pořádný závodní kuře.Takže s prsními řízky mlsám
i další přísady,které mi tam zpracovatel přidal,ale ne abych si
pochutnal,ale aby on vydělal.U stehenních to napíchat dost dobře nejde a
proto je to čisté maso i když,pro někoho,trošíčku šlachovité.Já
osobně každému trochu zručnějšímu doporučuji koupit si celé kuře a to
rozbourat.To první se moc nepovede,ale čím dál to bude lepší.Takové kuře
není naočkované a vím,že mám dobrá prsa,stehna,z kostry udělám
polévku s masem a nebo,když bourám víc a nebo když mi tam víc masa
zůstane ,uvařené kostry oberu a mám na rizoto nebo na pórku,se zeleninou a
pod.A nebo to sním při obírání.No a na kostech si pochutná pes-domácí
mazel asi ne,ale ten od boudy ano.A žádný strach,on ví co a jak
má žrát.
1Kdo udělil odpovědi palec? pokazdejinak
před 4846 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |