Doplňuji:
Já ji vždy proplachovala teplou vodou, dokud netekla čistá, jen mě
zajímalo,co by.
Ale zkusím ji jen namočit do té studené vody.
Díky za tip.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4322 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Rýže se proplachuje aby se odplavil škrob /já ji nechávám cca 5minut namočenou ve studené vodě /, ve výsledku po uvaření se pak ani tak nelepí, jako když ji dáš vařit nepropláchnutou
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem ji zapomněl opláchnout a nepřišla mi jiná. Oplachuje se kvůli tomu, aby byla čistá…
0 Nominace Nahlásit |
Hanulka má samozřejmě pravdu s tím škrobem ale v 50létech jsme na vesnici o nějakém škrobu neměli ani páru. Rýže se prodávala z pytlů v „koloniálu“ a byla jaksi nepříliš čistá tzn. různé nečistoty včetně myších hovinek, takže jak píše -Bedy- oplachovalo se kvůli čistotě. Pamětníci si jistě vzpomenou a mladí se zatím můžou zeptat strejdy gůgla co to byl ten koloniál.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, terry, Damiana, briketka10
před 4323 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S vymýváním škrobu souhlasím, ale není třeba ji déle před vařením máčet.
4Kdo udělil odpovědi palec? pusinka50, Wang, annas, briketka10
před 4322 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Změnila se mi chuť. Do nedávna jsem měl rád rýži, která byla sypká a dělila se. Dnes dávám přednost rýži, která se spíše hrudkuje. Zjišťuji, že má výraznější „rýžovou“ chuť. Jsem asi výjimka.
0 Nominace Nahlásit |
Já kupuji jen pytlíkovou Parboleid a neproplachuji ji a vařím jí přesně 15 min podle návodu a je dobrá, sypká
0
před 4322 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Viděl jsem rýži ve skladech v Balírnách V Roudnici. tam se rýže vozila volně ložená v železničních vozech z lodí. V hale to bylo nafoukané jako písek na hromadách. Dělníci v tom chodili v gumákách rovnou ze dvora. Na balicích automatech fotobuňka vystřílela stlačeným vzduchem všechny tmavé nečistoty.Od té doby rýži několikrát vždy propláchnu.
0
před 4314 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |