Avatar uživatele
JájsemRaibek

Perete před vařením rýži?

Perete ji ve studené vodě než ji dáte vařit – třeba jako čočku?
Měla by se prát nebo ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, jepik, briketka10, gecco, zzzlatokopka před 3477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Peru – kdovíco po ní ve skladech a při dopravě lezlo…
😉
Peru i vše podobné – luštěniny, kroupy, jáhly…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ano, peru, abych vyplavil škrob a rýže se tak nelepí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzlatokopka

Já kupuji jen parlboid a tu peru v teplé vodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ratava

Peru, dokud není voda čistá, teplou vodou… a protože mám raději „volnou“ (nesáčkovou), tak i přebírám… ale to už spíše tak ze zvyku… kamínky v ní jsou opravdu jen málo kdy… :o)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

varím z voľnwj ryže (nie tej pytlíkovej) a periem podľa potreby – ako ju chcem mať lepkavú.

čím menej lepkavú ju chcem mať, tým viac ju periem.
zásadne v studenej vode.

;-Q

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Ano, peru ve studené vodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Peru, někdy vyhraje vona, někdy já, záleží jak jsme kdo vyhajanej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Také kupuji parbileid a také peru v teplé vodě. Dokud není čirá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Peru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

áno, ryža rastie v močiari, v teplej oblasti, a do toho močiara kakajú žaby (a iné tvory) ryža je podľa hygienikov dokonalý zdroj baktérií a iných breberek (úžasné české slovo), takže oprať, variť aspoň 15 minút (nie v perine!!! na miernom plameni) a potom nechať stáť toľko, aby mala 20 minút 80°C a zjesť do 24 hodín od uvarenia

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Forrest Gamp

Ano peru- v teplé vodě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek