Vždycky, když si koupím med, tak mi po pár týdnech zcukernatí. Je to známka kvality nebo opačně? Přitom moje máma když si ho koupí, vždycky ho má krásně tekutý. Jak je to u vás?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas před 5325 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mužův otec byl včelař. Proto si vzpomínám, že vždy tvrdil,, že
nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží
v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Výborné jsou medy pastované, ty zůstávají stále stejné a dobře se
mažou. Někteří včelaři je prodávají.
Já jsem jednou poslouchala rady Jiřiny Bohdalová a podle ní jsem si med
našlehala. Jenže všechno kolem se lepilo. Takže už nikdy víc.
0 Nominace Nahlásit |
jak který. Některý je k tomu náchylnější, jiný zas ne. S kvalitou to nemá co dělat – cukernatnění je naprosto přirozená vlastnost všech medů. Záleží na poměru dvou nejdůležitějších cukrů v medu glukózy a fruktózy, přičemž oba tyto cukry jsou z hlediska kvality medu rovnocenné. Více viz zdroj
Zdroj: www.lidovky.cz/odpovedi.asp?t=VESELY2
0 Nominace Nahlásit |
Krystalizace medu je zcela obvyklá. Méně krystalizuje akátový med.Pokud chcete mít med znovu tekutý stačí ho rozpustit v teplé vodě do 40°C. Tato teplota by se neměla překročit,jinak si zničíte většinu léčivých látek v něm obsažených.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |