Inspirace názvem filmu: https://www.csfd.cz/film/358-smazena-zelena-rajcata/prehled/
Je to zdravější, než smažit ty červené? Vím, že nejzdravější budou
jistě ty čerstvá.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, EKSOT123 před 2099 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V odkazu se uvádít, že ano.
„Máte rádi smažená zelená rajčata? Takto upravená rajčata jsou slaná, křupavá a velmi chutná. Jde o tradiční jižanský pokrm, který vám jistě vykouzlí úsměv na tváři. V tomto článku se dozvíte, jak si uvařit klasická a pivní smažená zelená rajčata.“
https://www.wikihow.cz/Jak-p%C5%99ipravit-sma%C5%BEen%C3%A1-zelen%C3%A1-raj%C4%8Data
--
Moje matka připavovala smažená vejce s dušenými zelenými rajčaty. Ty
nejdříve podusila a pak přidala vejce. To mně moc chutnalo, takže se
domnívám, že i smažená zelená rajčata budou dobrá.
Říkalo se, že zelená rajčata jsou jedovatá. Něco na tom zřejmě je. Ale v odkazu najdete, že „Jejich toxicita pro člověka je však nevýznamná v dávkách, které jsou v rajčatech konzumovány, přestože jsou to v zásadě neurotoxiny (inhibují cholinesterasy, Benilova et al. 2006) a kardiotoxiny (Bergers a Alink 1980). “
Ale určitě by se neměla jíst syrová. Ale jedla jsem je i v čalamádě. Tak opravdu nevím.
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=print&sid=449
Upravil/a: annas
4Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Drap, independent, Complex
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rajčata (červená) prohřívám, vařím, griluji. Nesmažím
„ …. velmi prudký jed glycoalkaloid“
Zdroj u rajčat zmiňuje zelené stonky a listy rajčat.
Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/ekologie-a-zemedelstvi/75604-brambory-rajcata-nebo-rebarbora-vite-jake-jedy-obsahuji/
Lze na to jít i jinak:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid
Vše kyselé, co je naloženo v „obyčejném, levném“, lihovém octu je
vhodné jen k občasné konzumaci.
Tedy stručně řečeno, všechny ty naložené okurky, řepa, čalamády,
houby, cibulky aj. Jsou v jádru pro člověka nevhodné, tedy nezdravé.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Mě vždycinky učili, že nezralá /zelená/ rajčata nejsou vhodná k přímé konzumaci neboť obsahují jakýsi jed. Bez problémů je lze zpracovat např. do čalamády.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |