Odpověděl/a – 25.únor 10:17
Rajčata (červená) prohřívám, vařím, griluji. Nesmažím
„ …. velmi prudký jed glycoalkaloid“
Zdroj u rajčat zmiňuje zelené stonky a listy rajčat.
Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/ekologie-a-zemedelstvi/75604-brambory-rajcata-nebo-rebarbora-vite-jake-jedy-obsahuji/
Lze na to jít i jinak:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid
Vše kyselé, co je naloženo v „obyčejném, levném“, lihovém octu je
vhodné jen k občasné konzumaci.
Tedy stručně řečeno, všechny ty naložené okurky, řepa, čalamády,
houby, cibulky aj. Jsou v jádru pro člověka nevhodné, tedy nezdravé.
Odpověděl/a – 25.únor 10:19
Rajčata (červená) prohřívám, vařím, griluji. Nesmažím
„ …. velmi prudký jed glycoalkaloid“
Zdroj u rajčat zmiňuje zelené stonky a listy rajčat.
Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/ekologie-a-zemedelstvi/75604-brambory-rajcata-nebo-rebarbora-vite-jake-jedy-obsahuji/
Lze na to jít i jinak:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid
Vše kyselé, co je naloženo v „obyčejném, levném“, lihovém octu je
vhodné jen k občasné konzumaci.
Tedy stručně řečeno, všechny ty naložené okurky, řepa, čalamády,
houby, cibulky aj. Jsou v jádru pro člověka nevhodné, tedy nezdravé.