Avatar uživatele
JackSG

Jde zkvasit černý bez aniž bychom museli přidávat cukr?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, dědapetr před 3558 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Odpoveď byla označena jako užitečná

Záleží co chceš aby bylo výsledkem kvašení. Bez přidaného cukru to bude mošt a to ještě za předpokladu,že černý bez cukr obsahuje (je jedno v jaké formě).

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?JackSG Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Podle mě by stačilo přidat vinné kvasinky.
Doplňuji:
Lze to ponechat bez cukru a bude to kvasit jako mač na pálenku,nebo přidat kvasnice a bude to kvasit jako víno.Ovoce obsahuje cukry.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jáára

cukr přidat musíš, co by tam kvasilo?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Je vidět, že neznáš základní zákony přírodních věd-
c6H12O6 (cukr) = 2CO2 + 2C2H5OH
kvasinky katalyzují tuto reakci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Odhaduju, že bez dodání cukru by velmi pravděpodobně by proběhlo nikoli alkoholové, ale mléčné kvašení (tak kvasí např. zelí) – ale nezkoušel jsem, nevím…
😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek