Kosmatice je květ černého bezu…
😉
Takže ano, dělám – sirup je výtečný…
Doplňuji:
Ahold – ´můj recept´…
Dělám jej ´od oka´, takže zhruba:
Na 1 litr vody 1 kilo cukru, 1 citron, 20 středních květů, 1 sáček
kyseliny citronové
Květy co nejdříve po utrhnutí (jinak kvítky opadají) opláchnu ve studené
vodě a zaliju do sklenice, přidám umytý, na tenká kolečka nakrájený
citron a nechám tak dva dny v lednici louhovat.
Pak sleju (přes plátýnko, ´tuhé´ co zbude ´vymačkám´) do hrnce, nasypu
cukr a za občasného míchání zahřeju k varu (nevařím), na závěr
přidám kyselinu citronovou a ještě horké naliju do sklenic. Po vychladnutí
strčím do lednice a nebo sklepa.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Květy nakládám na limonádu. Šťávu dělám z dozrálých bobulí.
Šup sem s receptem. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Kosmatice – bezový sirup z květů černého bezu
Kosmatice – smažená květenství!
Obojí výborné a zdravý je vůbec květ černého bezu.
Před bezem smekni, před heřmánkem klekni!
0 Nominace Nahlásit |
Moje maminka dělával sirup i limonádu cc 20 kusů květu se dalo do 5 l vody + 1 rozkrájený citron a kys citronová 1 l nálevu po třech dnech se smíchal z cukrem. Limonáda 5 l vody se svařilo s cc 20 deka cukru květy se do ní naložily. Přidal kousek kůry z chleba a nechalo kvasit pokud chleba neponohl malý kousíček droždí po pár dnech to začalo kvasit jako víno
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3806 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |