Avatar uživatele
Complex

Jaký máte recept na rybí polévku?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, EKSOT123 před 2164 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Udělám vývar z kořenové zeleniny, rybí hlavy bez skřelí, zbytků z ořezu po filetování, vybraných vnitřností (smí se jen mlíčí/jikry, slezina). Případně se dá přidat trochu zeleného hrášku z konzervy. Finále je v zahuštění smetanou, případně s trochou mouky. HAM!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Vyvařím vývar z kostí po vykostění kapra-filetu a z hlavy a ocasu.
Na jemno na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) podusím na másle a pak přidám na drobnější kousky pokrájené vnitřnosti (jikry, mlíčí, a obrané vnitřní maso, případně trochu vnitřního tuku) a krátce rovněž podusím (trochu podliji vývarem). Maso z kostry oberu a případně pěkné maso i z hlavy a ocasu.
Vývar scedím a do hrnce dám do čistého vývaru podušenou zeleninu i vnitřnosti a krátce povařím.
Pak mám dvě varianty :

  1. Udělám světlou zásmažku na másle z hladké mouky a zavařím do polévky a přidám sterilovaný hrášek a krátce povařím.
  2. „Vzpomínka na mé mládí“ – tak to dělávala kdysi moje matka.

Zahustím rozmíchanou hráškovou polévkou z pytlíku ve studené vodě (kdysi kostkami) , případně rozšlehanou hráškovou kaší.
Osmahnu na oleji (nebo na másle) na růžovo na kostičky nakrájený rohlík/housku a dává se při servírování do polévky. Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
EKSOT123

z koření používám i muškátový oříšek. Ty osmahlé kostičky housky to vylepší podle mě aspoň o100%

před 2163 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek