Udělám vývar z kořenové zeleniny, rybí hlavy bez skřelí, zbytků z ořezu po filetování, vybraných vnitřností (smí se jen mlíčí/jikry, slezina). Případně se dá přidat trochu zeleného hrášku z konzervy. Finále je v zahuštění smetanou, případně s trochou mouky. HAM!
0 Nominace Nahlásit |
Vyvařím vývar z kostí po vykostění kapra-filetu a z hlavy a
ocasu.
Na jemno na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer)
podusím na másle a pak přidám na drobnější kousky pokrájené vnitřnosti
(jikry, mlíčí, a obrané vnitřní maso, případně trochu vnitřního tuku)
a krátce rovněž podusím (trochu podliji vývarem). Maso z kostry oberu a
případně pěkné maso i z hlavy a ocasu.
Vývar scedím a do hrnce dám do čistého vývaru podušenou zeleninu
i vnitřnosti a krátce povařím.
Pak mám dvě varianty :
Zahustím rozmíchanou hráškovou polévkou z pytlíku ve studené vodě
(kdysi kostkami) , případně rozšlehanou hráškovou kaší.
Osmahnu na oleji (nebo na másle) na růžovo na kostičky nakrájený
rohlík/housku a dává se při servírování do polévky. Dobrou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
z koření používám i muškátový oříšek. Ty osmahlé kostičky housky to vylepší podle mě aspoň o100%
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |