Odpoveď byla označena jako užitečná
Já už ti cca svůj recept psal…
😉
Dobré a dobře naložené vepřové, nějaké mazlavé na prát (tak 1:10 –
1:5), kmín, pepř, paprika sladká, česnek.
A pak dobře vyudit – tak asi 8 hodin zatepla, cca 12–24 ve studeném
kouři (na konci přidat jalovec)…
😉
Ale recept? Přesný?
Vařím přiměřeně…
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10
před 3243 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
To se ptáš ty nás? Nemělo by to být naopak?
3Kdo udělil odpovědi palec? quentos, Lamalam, briketka10
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Recept neznám, klobásy mi dělá soused. Já jenom kibicuju u uzení, někdy je beru i syrové a peču si je v troubě. Když jsem choval nutrie, tak jsme to dělali i z toho.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, Lamalam
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A jinak se tak trochu omlouvám, zrovna jsem filetoval lososa (3,5 kila) a
začínám rybí polévku…
😉
Rybí jo? to raději tu držkovou! 🙂
Jé mňám rybí polívečka tu mám moc
ráda s hodně mlíčí ňami ňami ňami už,
abych ji baštila synovec ji nejí dáme si
ji se ségrou to bude mňamka gecco Tys
mi zase dal 😁
Tak ji pošli protiproudem vodovodem do Želivské nádrže. :-.)
.. no právě, já ji nežeru.
Ryby jo, ale ne vyvařenou palici i se zrakem a fousy kapra a další protivné kebule!
Není snadné vyrobit domácí klobásu. Dostala jsem 2 klobásy na ochutnání od známých.
Voněly krásně, ale když jsem ochutnala, nic moc. Maso bylo jemně mleté, jen kousky špeku nakrájené – „sečka“. Nemůžu tučné, takže kousky nechávám pro sousedovu kočku, ale i kyž jsem chutnala farmářské, převažuje tučné mase, zřejmě kvůli tomu, že je levnější.
Jen vzpomínám na mládí, když rodiče chovali prase a také řezník dělal klobásy. Nikdy na tu chuť nezapomenu, nebyly příliš tučné, maso krájené, jen prát na spojení mletý. Rovněž byly víc vyuzené … Dávno již tomu, dávno …
… a vidíš annas, takové abys lupou hledala v té současné nabídce klobásek, které mají jen název klobáska yxzž. 🙂
Klaproth, třeba mám tady konkurenta…
ReHu, mne nezajímají recepty z netu, chci vědět, zda je umí někdo udělat někdo zdejší!
ReHu, já jsem recepty buď zdědil nebo vytvořil své, protože před více než třiceti lety internet u nás neexistoval, abych mohl hledat!
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |