Avatar uživatele
anonym

Jak se vyrábí salámy? Měkké i tvrdé. Dá se salám vyrobit i doma v kuchyni? nedokážu si představit patlání lovečáku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 4778 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Domácí salámy se stále na vesnicích vyrábějí, spíš ty tvrdé, můžeš je vyrobit ale i v bytě. Dělávali jsme (vlastně řezník dělal) je běžně a byly senzační, největší úspěch míval tenkrát salám z nutrie. Výroba a název se většinou liší jen podle množství a podílu surovin a „patlání“ je vždy jak vyrábíš klobásy či salám. Musí se to nakrájet, pomlet, smíchat a okořenit, nádoba se vždycky nějaká najde, ale pak ta dobrota !
Cosi je zde, tak můžeš vyrábět ))
Viz Výroba domácích uzenin :
http://www.go­ogle.cz/search?q=sal%C3%­A1my&sourceid=i­e7&rls=com.mi­crosoft:cs:IE-ContextMenu&i­e=&oe=&rlz=1I7AD­FA_cs&redir_es­c=&ei=-xyQTsGJDczwsga­guuWdAw#pq=sal%C­3%A1my&hl=cs&cp=20&gs_id­=17&xhr=t&q=sal%C3%A1my+­dom%C3%A1c%C3%AD+v%C3%BD­roba&pf=p&scli­ent=psy-ab&rls=com.mi­crosoft:cs%3A­IE-ContextMenu&rlz=1I7AD­FA_cs&source=hp&pbx=1­&oq=sal%C3%A1my+dom%C3%A­1c%C3%AD+v%C3%BDro­ba&aq=f&aqi=&aq­l=&gs_sm=&gs_u­pl=&bav=on.2,or­.r_gc.r_pw.,cf­.osb&fp=e22f465­7f847a054&biw=1016&bih=6­51

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

dělám normálně po zabijačce – koupím střívko na salám (papír), a z klobásové směsi udělám salám a vyudím.
je to ještě méně práce jako s klobásou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
WeeBear

Asi měsíc zpátky jsem viděla na facebooku (stránka ‚Recepty do 30Kč‘) recept na domácí šunku, nevypadala úplně jako z obchodu, ale zřejmě to asi jde. Ale upřímně-nedokážu si představit patlání šunky, natož již zmíněného lovečáku,..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek