Teplé: houbový kuba, hubník.
Studené šunkové závitky s křenovou šlehačkou, domácí paštika s brusinkami, humrový koktejl, nějaký salá – třeba celerový, kapr v rosolu, uzený losos. atd.
0 Nominace Nahlásit |
My mivame hrachovku s opecenyma rohlikama. Nekdo dela misto toho hraskovou
ze zeleneho hrasku.. A predkrm..treba neco ceskeho – ruske vejce (vim ze to
zni blbe ale pry je to fakt puvodne z ceska)..
Doplňuji:
Nebo treba jako predkrm nejaky oblozeny talir s dobrotkama ktere clovek „neji
kazdy den“ – dobre syry, kvalitni sunka/prsut, nejaky „specialni“
salam/klobasku, olivy, kapary, uzeny losos..od kazdeho trosku a nejakou bagetku
k tomu a predkrm to bude super. Nebo jeste me napadl tataracek hovezi nebo
z lososa maly (jako ne 200g jako na hlavni chod), jenom takova mala porce fakt
na navnadeni chuti s jednou topinkou a hotovo
Upravil/a: trpaslicek
0 Nominace Nahlásit |
Hrachová polévka je na štědrovečerní večeři nejlepší. Pokaď máš na mysli předkrm tak podávej dle libosti třeba sýrové fondé.
0 Nominace Nahlásit |
Poměrně běžná je i kulajda, já na rybí ale nedám dopustit…
😉
Jinak – pokud nejsi ´polívkovej´ – co ti brání dát si třeba chleba
se sádlem a cibulkou??? – zcela dle tvé chuti…
0 Nominace Nahlásit |
Dobrú domácu kapustnicu, s domácou klobásou. Zíde sa aj na druhý deň na poprávku žalúdku po prejedených sviatkoch. V minulosti varili po dedinách aj šošovicovú polievku, alebo fazuľovú, čo sa v komore našlo. Chudobní dedinčania nemali veľa možností špekuľovať. Moha svokra varila aj krémovú polievku so slivkami. Výborná, kyselkavá.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |